Breskvica donijela radost u Daun sindrom centar (FOTO, VIDEO)

Katarina Šaponja
Breskvica donijela radost u Daun sindrom centar
Foto: Velibor Tripić | Breskvica donijela radost u Daun sindrom centar

BANjALUKA - Vesela atmosfera ispunjavala je danas prostorije Daun sindrom centra čiji su članovi srdačno ugostili mladu pjevačku zvijezdu Anđelu Ignjatović, poznatiju kao Breskvicu.

Raširenih ruku i sa osmijehom na licima pokazali su koliko im znači ova posjeta, a nije manjkalo ni pjesme pa su zajedno sa Breskvicom uglas zapjevali. 

Kao pravi domaćini, vrijedni članovi centra potrudili su se da njihova gošća ponese najslađe uspomene sa ovog druženja te su za nju pripremili zdrave palačinke.

Pjevačica je zahvalila na gostoprimstvu, poklonima i palačinkama ističući da bolje nikada nije probala.

- Mnogo mi znači što su želeli da baš ja dođem i srećna sam što sam im ulepšala dan - kazala je ona.

Nakon godinu i po dana Breskvica ponovo nastupa u Banjaluci, a kako kaže jedva je čekala da se to desi.

- Mnogo volim ovaj grad i dolazim ovde kad god imam priliku, ali sada nakon duže vremena i nastupam što me čini srećnom - izjavila je Breskvica.

Direktor UKC RS i ambasador osoba sa Daunovim sindromom,  Vlado Đajić izrazio je veliku zahvalnost u svoje i u ime korisnika ovog centra.

- Jedno veliko hvala mladoj, ali veoma uspješnoj djevojci Breskvici na izdvojenom vremenu, pažnji i ljubavi koju je danas poklonila osobama sa Daunovim sindromom - rekao je Đajić.

Direktor Daun sindrom centra Zoran Jelić kaže kako je zahvalan svima koji podržavaju njihov rad jer se time ruše predrasude o ovim osobama. 

- Osobe sa Daunovim sindromom su kao i svi drugi - istakao je Jelić.

 

On je napomenuo da je nedavno prva osoba u Evropi sa Daunovim sindromom zaposlena u javnoj službi, odnosno u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, na čijem čelu je Staša Košarac.

- Osobe sa Daunovim sindromom ne traže sažaljenje, već da im se pruži šansa - rekao je on te dodao da je koncert dokaz da su ta lica u mogućnosti da organizuju, daruju, a na kraju da ponekada i pogriješe. 

Posjeta Breskvice donijela je neizmjernu radost i srca ispunila toplinom, a njena srdačnost i ljubaznost oduševila je sve. 

Da su sa članovi centra sa mladom zvijezdom proveli nezaboravne trenutke, najbolji pokazatelji jesu osmijesi koji im nisu silazili sa lica.

Posjeta Anđele Ignjatović nije donijela samo radost i smijeh, već je ukazala na važnost podrške i kako naše malo nekome može da znači puno.

Koncerti 

Na poziv Daun sindrom centra Anđela Ignjatović došla da održi dva besplatna koncerta u Banjaluci u Multimedijalnoj sali u krugu “Čajavca”, prvi za maloljetna lica, a drugi za maturante ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana