Brankovac dobija vodu nakon dvije decenije

Katarina Šaponja
Brankovac dobija vodu nakon dvije decenije

Više od 35 domaćinstava banjalučkog naselja Brankovac u septembru bi trebalo da dobiju uredno snabdijevanje vodom nakon višegodišnjeg čekanja.

Radove na izgradnji vodovodne mreže obišao je gradski menadžer Bojan Kresojević, koji je istakao da će u mjesnoj zajednici Bistrica, tačnije u mjestu Brankovac biti izgrađen cjevovod u dužini od četiri i po kilometra.

- Izgradnjom dva kraka biće omogućeno uredno vodosnabdijevanje za više od 35 domaćinstava, koji 20 godina čekaju na rješavanje ovog pitanja - naveo je Kresojević.

Prema njegovim riječima, očekuju da će biti povećan broj domaćinstava u ovom dijelu grada, imajući u vidu da je to jedna od atraktivnijih mjesnih zajednica kada je riječ o ruralnom području.

- Uprkos turbulentnim i izazovnim vremenima gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem je pronašla način i sredstva za realizaciju ovog značajnog projekta - kazao je gradski menadžer.

Mještanin Vitomir Kosić zahvalio je gradskoj administraciji što je pitanje vodosnabdijevanja ovog dijela grada konačno stavljeno u prioritet.

- Već godinama mi čekamo da nam dođe voda i zaista smo zahvalni što će se to konačno dogoditi. Do sada smo traktorima dovlačili vodu u ljetnim mjesecima, što je mnogo teško. Ovo je atraktivna lokacija i uvjeren sam da će nakon što dobijemo vodu ovdje biti izgrađen i veći broj kuća - kazao je Kosić.

Kresojević je pozvao rukovodstvo Skupštine grada da što prije zakaže vanrednu sjednicu, da bi pitanje vodosnabdijevanja osim na Brankovcu moglo biti riješeno i u sjevernom dijelu grada, odnosno na području od Kuljana do potkozarskih sela.

- Da bismo što prije pristupili izgradnji vodosistema Tunjice 1 i 2 sa većim kapacitetom i trajno riješili ovaj problem neophodno je da Skupština grada što prije odobri 10 miliona KM - rekao je Kresojević.

Gradski menadžer je podsjetio da je od početka mandata izgrađeno 225 kilometara vodovodne mreže, dok će po završetku svih trenutno aktivnih projekata taj broj iznositi 275 kilometara.

Peticija

Bojan Kresojević je istakao da skupštinska većina predvođena SNSD-om nije uradila ni metar cjevovoda na osnovu realokacije budžeta, a od njih traže 10 miliona KM.

- Neka predlože realokaciju za rješavanje problema vodosnabdijevanja potkozarakih mjesnih zajednica, ako tvrde da je moguće - kazao je Kresojević i dodao da su, ukoliko se tačka o ovom pitanju ne nađe na dnevnom redu sjednice Skupštine grada, spremni da pokrenu peticiju.

- Nije potreban kredit za vodu, već za stare kredite. Samo ove godine vraćamo 23 miliona KM starih kredita. Međutim, ukoliko ne stave na dnevni red ovu tačku, spremni smo da pokrenemo peticiju za rješavanje ovog problema - istakao je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana