Božićni praznici mijenjaju radno vrijeme: Banke i pekare zatvaraju vrata

Nevena Reljić
Božićni praznici mijenjaju radno vrijeme: Banke i pekare zatvaraju vrata

BANjALUKA Oni koji treba nešto da završe u raznim službama, bankama ili poštama, moraće to da obave danas ili da ostave za četvrtak nakon božićnih praznika, jer ustanove i preduzeća neće raditi na najradosniji hrišćanski praznik, kao i na Badnjak.

Izmijenjen režim rada imaće i pekare, šoping centri, kao i “Tržnica”, a gradski i prigradski prevoz voziće putnike po prazničnom režimu, dok za dežurne službe nema predaha. 

Ukoliko nekome od građana zatreba lijek, tokom praznika će na raspolaganju biti dežurna apoteka “21. maj” u ulici Milana Tepića, a iz Doma zdravlja poručili su da Služba hitne medicinske pomoći neće mijenjati radno vrijeme, te da će građanima biti dostupna 24 časa.

- Cjelodnevno radno vrijeme imaće i Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku, te stomatološka ambulanta. Dežurni timovi službe porodične medicine radiće od sedam do 20 časova u Poliklinici i Platonovoj ulici, i to u dvije smjene, a specijalističke pedijatrijske ambulante od sedam do 15 časova - kazali su iz Doma zdravlja.

Dodali su da će u ARI ambulantama za odrasle i za učenike srednjih škola na lokalitetu Poliklinika dežurni timovi raditi od sedam do 20 sati, dok će za predškolsku djecu i učenike osnovnih škola raditi od sedam do 15 časova.

- “Kovid” ambulante u naselju Dolac na Božić će biti u pripravnosti, a na Badnji dan  radno vrijeme “kovid” ambulanti je od osam do 16 časova - naveli su iz Doma zdravlja.

Kao i ostale službe za hitne intervencije, vatrogasci će priskočiti u pomoć ukoliko bude potrebe, a da sve protekne mirno, uz pojačan oprez dežuraće i policija. Taksisti neće povećavati početnu cijenu prevoza, a njihovo radno vrijeme takođe ostaje nepromijenjeno.

Pekare će imati promjenljivo radno vrijeme. “Manja” će na Badnji dan raditi od šest do 18 časova, a na Božić će sve njihove poslovnice biti zatvorene. Pekara “Marčelo” radiće od šest do 19 časova na Badnji dan, a Božić je neradni dan. “Žitopeka” će imati nešto drugačije radno vrijeme za Badnji dan i radiće od sedam do 20 časova, a za Božić su njihova vrata takođe zatvorena.

Filmovi u “Sinepleks Palasu” na Badnji dan sa projekcijama počinju u 12 časova, a posljednja se završava u 14.30, dok je Božić neradni dan. Na Badnji dan “Pošte Srpske” obavljaće isplatu penzija u poštama u kojima to ne bude završeno do 5. januara.

- S ciljem da svi korisnici dobiju penzije prije praznika, biće angažovan određeni broj radnika, a Božić je neradni dan u “Poštama Srpske” - rekla je portparolka “Pošta Srpske” Jadranka Berić.

Šoping mol “Delta planet” imaće skraćeno radno vrijeme na Badnji dan i to od devet do 16 časova, a za “Božić” neće raditi. “Tržnica” će uobičajeno raditi za Badnji dan, dok će na Božić biti zatvorena.

Banke NLB, Nova banka, te Sberbanka neće raditi na Badnji dan, kao ni na Božić.

U “Autoprevozu” su istakli da će se javni gradski i prigradski prevoz za vrijeme božićnih praznika odvijati prema redovima vožnje kao nedjeljom, a jedini izuzetak je da će na Božić vožnje početi u osam časova.

Zubar

Stomatološka “kovid” ambulanta u OŠ “Vuk S. Karadžić”, u kojoj se pružaju usluge pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom korona, u dane praznika biće u pripravnosti. Pacijenti se mogu javiti na broj telefona 051/230-620 ukoliko postoji potreba za pružanjem stomatoloških usluga. Radno vrijeme ambulante je od sedam do 19 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana