Božić: Hiljade domaćinstava bez vode, odbornici nisu upućeni

Jasmina Salopek
Božić: Hiljade domaćinstava bez vode, odbornici nisu upućeni

Skoro hiljade domaćinstava nema vode, stoku nemao čime da napojimo. Ovo je sve funkcionisalo do prije godinu i po dana, a sada su to postali “jauci sa Zmijanja”.

Rekao je ovo pred odbornicima Skupštine Grada Banjaluka Rade Božić u ime mještana Stričića, te dodao da odbornici nisu upućeni u tačno stanje sa vodosnabdijevanjem te ih zamolio da ozbiljnije shvate njihov problem.

O problemu vodosnabdijevanja na Manjači govorio je Nikola Dujaković u ime "Vodovoda" koji je istakao da se sa Banjice vodosnabdijevaju mnoga naselja i da se sa glavnog izvorišta voda prepumpava do centralnog rezervoara, tačnije do Sitnice odakle voda ide dalje. 

- Ovo je jedan kompleksan i zahtjevan sistem. Svi stanovnici trenutno imaju vode, ali su problemi konstantni - rekao je Dujaković. Prema njegovim riječima u nekoliko navrata im je nestalo i struje što je ponovo dovelo do problema sa vodom.

- Za to vrijeme uradili smo jednu privremenu branu i remontovali pumpe - naveo je on i dodao da je na području Banjice imaju opet nezavršen sistem a potrebno je 860.000 KM za radove na ovom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana