Bosančić: Ustavni sud da ocijeni da li je poskupljenje parkiranja zakonito

Jasmina Salopek
Bosančić: Ustavni sud da ocijeni da li je poskupljenje parkiranja zakonito

BANjALUKA - Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Demosa Boris Bosančić danas je Ustavnom sudu Republike Srpske predao inicijativu za ocjenu zakonitosti novog pravilnika kojim su povećane cijene parkiranja u Banjaluci, koji je donio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je rekao, njegova partija je prva ukazala na štetnost pravilnika o kontroli parkiranja na području grada, odnosno odluke o poskupljenju.

- Smatramo da pravilnik i odluku o poskupljenju nije mogao donijeti sam gradonačelnik Draško Stanivuković. Da bi odluka stupila na snagu mora imati saglasnost i odobrenje Skupštine grada, tačnije skupštinske većine - rekao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, pitanje poskupljenja parkinga nije bilo kao redovna tačka na dnevnom redu sjednice Skupštine grada.

- S obzirom na ovu činjenicu, Stanivuković je pravilnik objavio u Službenom glasniku RS i zato ću danas, prije svega kao nezadovoljan građanin, da predam inicijativu, pa neka sud dalje o tome odlučuje - naveo je Bosančić i dodao da ovo što Stanivuković radi nije u skladu sa Zakonom.

Istakao je da postoji još jedna sporna stvar i postavlja se pitanje da li je pravilnik uopšte mogao biti objavljen u Službenom glasniku.

-Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi jasno je definisano da se ovakve odluke i pravilnici objavljuju u Službenom glasniku grada, a što on nije učinio- dodao je Bosančić.

Nove, više cijene parkiranja nas snazi su od juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana