Bosančić: Ukoliko ostanu nove cijene parkinga slijedi apelacija Ustavnom sudu

GS
Bosančić: Ukoliko ostanu nove cijene parkinga slijedi apelacija Ustavnom sudu

BANjALUKA - Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić rekao je da će, ukoliko ostanu nove cijene parkinga u ovom gradu, ovih dana podnijeti apelaciju Ustavnom sudu da ocijeni zakonitost odluke o poskupljenju koju je donio gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Najbolje da ostave stare cijene i da građanima dodatno ne otežavaju život", poručio je Bosančić i ukazao da su Banjalučani cijeli dan zbunjeni zbog cijene parkinga, a da se iz Gradske uprave se ne oglašavaju.

On je rekao da je danas nastao pravi haos sa parkingom u Banjaluci i da niko više ne zna da li je besplatan, da li se plaća i po kojoj cijeni, te upitao zašto Gradska uprava i gradonačelnik ćute o tom haosu i pozvao ih da se što prije oglase, saopšteno je iz banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a.

Bosančić je pojasnio da su na pojedinim parkinzima vraćene table sa starim cijenama, a da na drugim nisu, te da su neki vozači parking platili po novim, a drugi po starim cijenama.

On je podsjetio da je Stanivuković najavio da će parking sedam dana biti besplatan, ali da se ni to nije desilo.

Odbornici skupštinske većine u Skupštini grada Banjaluka i građani zatražili su od gradonačelnika Draška Stanivukovića da do petka, 18. avgusta, povuče odluku o poskupljenju parkinga u gradu ili će u suprotnom u ponedjeljak, 21. avgusta, biti održani novi protesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana