Bosančić: Izjednačiti cijene gradskih i privatnih vrtića

Srna
Bosančić: Izjednačiti cijene gradskih i privatnih vrtića

BANjALUKA - Povećanje subvencija za roditelje čija djeca idu u privatne vrtiće je ispravna stvar, ali predstavlja tek prvi korak u tome da se izjednače cijene gradskih i privatnih vrtića u Banjaluci, poručio je predsjednik Gradskog odbora DEMOS Boran Bosančić, istakavši da je ova stranka prva digla glas protiv nerealnih cijeni privatnih vrtića.

"Ova mjera predstavlja značajan korak ka stvaranju pravednijeg i pristupačnijeg sistema predškolskog obrazovanja, ali želimo naglasiti da to još uvijek nije dovoljno. Pozivamo Gradsku upravu da što prije donesu nove odluke kako bi se izjednačile cijene gradskih i privatnih vrtića", naveo je Bosančić u saopštenju.

On je istakao da je ovo način da se roditeljima olakša i ovako teška finansijska situacija.

"Takođe, insistiramo na uvođenju regulativa koje će spriječiti privatne vrtiće da divljaju sa cijenama i da ih bez ikakvog osnova povećavaju", rekao je Bosančić.

On je naveo da su upravo ova dva koraka ključna da bi se mališanima i roditeljima olakšao život.

Bosančić je podsjetio da oni već mjesecima predlažu da se ovaj problem što prije mora riješiti, kao i da su predložili i nekoliko objekata koji su u vlasništvu grada a u kojima bi se u kratkom roku mogli napraviti vrtići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana