Borikova obnovljena Pozorišna sala spremna za publiku

G.S.
Borikova obnovljena Pozorišna sala spremna za publiku

Pozorišna sala Sportskog centra Borik je uspješno renovirana u sklopu projekta sanacije koji je započet u SD "Obilićevo".

Zamijenjen je značajan dio postojećih stolica u gledalištu, čime je unaprijeđen komfor i funkcionalnost sale. Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su putem konkursa Ministarstva civilnih poslova BiH "Sufinansiranje projekata kulture u Bosni i Hercegovini" za 2023. godinu. Ministarstvo je podržalo projekat sa iznosom od 30.000,00 KM, dok je SC Borik u ovu rekonstrukciju uložio 10.000,00 KM iz vlastitih budžetskih sredstava. Radovi su završeni prije predviđenog roka, krajem jula 2024. godine.

Renovirana sala sada nudi bolje uslove za održavanje pozorišnih predstava, ali i mnogih drugih kulturnih manifestacija, pružajući publici veću udobnost i bolji doživljaj događaja.

"Ovaj projekat je od značaja za Sportski centar, korisnike Pozorišne sale, a u konačnici i za publiku. Mi pronalazimo prihode iz fondova i pored toga što se finansiramo iz budžeta Grada, kao i lične prihode iz poslova kojim se bavi Sportski centar Borik. Ono što je nama jedan od prioriteta to su različiti fondovi i javna sredstva kako na nivou Srpske, pa tako i na nivou BiH, ali i van granica BiH. Aplicirali smo na mnoga sredstva i javne pozive, a ovo je jedan od uspješnih primjera. Sala sada pruža moderniji i udobniji prostor za razne manifestacije. a koriste je mnogi korisnici, pozorišta i udruženja, najpoznatije od njih je svakako Udruženje građana"Jazavac". Mi planiramo još sredstava ovdje da uloživo i unapredimo ovu pozorišnu salu i njenu funkcionalnost.  Ponosni smo što možemo obezbjediti bolje uslove za kulturne manifestacije u Banja Luci" izjavio je Nenad Talić, direktor Sportskog centra Borik.

Podrška za realizaciju ovog projekta stigla je i od Srđana Amidžića, ministra finansija i trezora BiH.

 

"Javna ustanova Sportski centar Borik i sam Nenad Talić je primjer kako treba da se vodi jedna Javna ustanova. Mi smo kao ljudi skloni da ono što je najvažnije stavimo na kraju. Kultura je nešto što je najbitnije za svako društvo, o tome svi govorimo ali najmanje ulažemo. S te strane i meni je drago da sam mogao zajedno sa Nenadom i ljudima unutar Sportske dvorane Borik da uđemo u ovaj projekat na ovaj način u infrastrukturnom smislu učinimo da u gradu Banjaluka to ide ka naprijed. Vidim da je pola sale ovim završeno, a ja sam prilično ubijeđen da ćemo i drugu polovinu mi završiti u toku ove godine i ste strane da infrastruktura bude na onom nivou na kome treba. Nenadu i njegovim saradnicima čestitam jer je on primjer na koji način treba da se void jedna sportska ustanova i da taj pristup mora da bude istinski domaćinski na način da pristupa tome i vodite to kao da je vase domaćinstvo. Svaki put kada budemo ovdje gledali predstavu sjetićemo se toga." Rekao je Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora BiH.

Ovaj projekat je samo jedan u nizu uspješno realizovanih ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana