Bolji uslovi u kabinetima za praktičnu nastavu

Aleksandra Todorović
Bolji uslovi u kabinetima za praktičnu nastavu

BANjALUKA - Banjalučke srednje stručne škole trebalo bi da dobiju subvencije za opremanje kabineta za praktičnu nastavu, kako bi učenici imali adekvatnu obuku za buduća zanimanja.

Iz Gradske uprave kazali su da je za ove namjene u budžetu predviđeno ukupno 100.000 KM.

Odluka o postupku dodjele ovih subvencija naći će se pred odbornicima na sjednici gradskog parlamenta 13. jula, a po dobijanju “zelenog svjetla”, biće raspisan javni poziv za dodjelu ovih subvencija.

Kako je navedeno u prijedlogu odluke, dodjela subvencija ima za cilj da osigura moderno opremljene srednje stručne škole i obezbijedi kvalifikovanu radnu snagu za tržište rada.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije Ljuban Bajić kazao je za “Glas Srpske” da Gradska uprava godinama pomaže srednjim školama i da će i ova pomoć sigurno mnogo značiti učenicima i nastavnicima.

- Još nismo dobili zvaničan dopis o ovoj odluci, ali smatram da će se nabavkom modernije i kvalitetnije opreme unaprijediti obrazovni proces - naglasio je Bajić.

Dodao je da se nada  da će se što više škola prijaviti na ovaj javni poziv.

Direktor Tehnološke škole Dejan Čutura kazao je da bi subvencije umnogome uticale na poboljšanje nastavnog procesa.

- Prijavićemo se na javni poziv, kako bismo našim učenicima olakšali nastavu i na najbolji način ih pripremili za buduće radne aktivnosti - rekao je Čutura za “Glas Srpske”.

Istakao je da njihova škola ima veliki broj učenika koji se obrazuju za različita zanimanja od frizera, kozmetičara, likovnog tehničara, ekološkog tehničara do grafičkog dizajnera.

- Svima njima potrebna je različita oprema. Ove godine će nam prioritet biti kozmetičari i frizeri jer oni kroz praktičnu nastavu troše dosta opreme od četki, fenova, farbi, gelova i slično - pojasnio je Čutura i dodao da su im za kvalitetniji rad potrebne i nove stolice.

Sjednica

Na sjednici Skupštine grada, koja će biti održana  13. jula, pred odbornicima će se naći 81 tačka dnevnog reda.

- Jedna od tema jeste i davanje fiskulturne sale u OŠ “Branko Radičević” Sportskom centru “Borik”, ali i njeno otvaranje za sve koji se bave sportom u ovom dijelu grada - rekao je ranije gradonačelnik Draško Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana