Bolji napon za 40 domaćinstava u Prijakovcima

Vesna Popović
Bolji napon za 40 domaćinstava u Prijakovcima

Banjaluka - Stabilnije i kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom od petka ima 40 domaćinstava u Prijakovcima.

Gradonačelnik Igor Radojičić pustio je u petak u rad novu trafo-stanicu u ovoj mjesnoj zajednici, za čiju izgradnju je "Elektrokrajina" izdvojila 50.000 KM. 

- Za stanovnike Prijakovaca rješenje problema stabilnog snabdijevanja električnom energijom je od velikog značaja. Mještani su već dugo vremena tražili da se riješe problemi koje su imali sa strujom i zahvaljujem "Elektrokrajini" koja je bila partner gradskim vlastima u ovom poslu - rekao je Radojičić.

Napomenuo je da je ovo samo jedno od investicionih ulaganja i dodao da je već počela izgradnja javne rasvjete i vodovoda na nekoliko lokacija.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov kazao je da u 2017. godini planiraju da ulože tri miliona KM u sanaciju postojeće i izgradnju nove elektromreže u gradu.

- Trafo-stanica Prijakovci namijenjena je za poboljšanje napona i stabilizaciju snabdijevanja strujom 40 domaćinstava, a osim toga, ima kapacitet da se na nju priključe i novi potrošači. Ovo je peta trafo-stanica koja je izgrađena u proteklih pola godine na području Potkozarja, a do ljeta se očekuje izgradnja još dvije - kazao je Klincov.

Napomenuo je da je u toku rekonstrukcija dalekovoda Mišin Han i da očekuju da taj posao bude završen za mjesec.

Stručni saradnik za poslove MZ Prijakovci Milan Vučković rekao je da su puštanjem u funkciju nove trafo-stanice poboljšani uslovi života mještana.

- Snabdijevanje električnom energijom prije je bilo problematično i ovo je srećan dan za nas - kazao Vučković.

Radojičić se i na otvaranju trafo-stanice, na insistiranje novinara, još jednom osvrnuo na situaciju u "Toplani". Kazao je da je grad kao većinski vlasnik upoznat sa planovima ovog preduzeća da emituje obveznice od 3,5 miliona KM.

- "Toplana" ima hroničan problem finansiranja, a da li će grad ući u tu operaciju, to ćemo vidjeti kada obveznice budu emitovane i kada vidimo kakva je finansijska situacija - kazao je Radojičić.

Napomenuo je da postoji studija izvodljivosti za izgradnju nove "Toplane".

- Tokom 2014. i 2015. urađena je studija sa pregledom stanja u "Toplani" i preporukama šta treba raditi dalje. Ona će biti stavljena na raspolaganje svima koji se jave na javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju novog postrojenja - kazao je Radojičić.

U gradskoj "Toplani" su potvrdili da je u petak održana sjednica Skupštine akcionara na kojoj je usvojeno nekoliko odluka, među njima i ona o drugoj emisiji obveznica.

Zgrada

Igor Radojičić je rekao da grad nema veze sa planovima izgradnje nove zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

- Niko nije pitao grad da ja znam, bar ne u ovom mandatu. Nismo se uključivali u tu priču i nismo nikom nešto nudili - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana