Bolje snabdijevanje strujom za 15 domaćinstava u MZ Stratinska

V. P.
Bolje snabdijevanje strujom za 15 domaćinstava u MZ Stratinska

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić pustio je u petak u mjesnoj zajednici Stratinska u rad novoizgrađenu trafo-stanicu koja će obezbijediti stabilnije snabdijevanje električnom energijom za 15 domaćinstava u zaseoku Kondići.

- Drago mi je da se stanovnicima omogućavaju bolji uslovi života. Pored elektromreže, moramo više pažnje posvetiti rješavanju problema prilaznog puta koji je u lošem stanju, te snabdijevanja vodom - kazao je Radojičić.

Kada je u pitanju saobraćajnica koja ide prema Stratinskoj, Radojičić je objasnio da to pitanje već godinama pokušavaju da riješe sa preduzećem "Putevi RS".

- Na jednoj od narednih  sjednica Vlade RS trebalo bi da se nađe godišnji plan ulaganja "Puteva RS" u kojem je predviđeno spajanje istočnog tranzita, kružni tok pod Starčevicom i nastavak radova na putu Bronzani Majdan prema FBiH, koji bi obuhvatio put prema Stratinskoj - kazao je Radojičić.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov rekao je da se  radi o investiciji vrijednoj 140.000 KM.

- Izgrađeno je 4,5 kilometara niskonaponske mreže kojom su povezana domaćinstva i 1,2 kilometra priključka sa dalekovoda - kazao je Klincov.

Mještanin Dobrivoje Kondić istakao je da će nova trafo-stanica omogućiti ostanak naroda u ovom zaseoku.

- Bilo je dana kada je samo sijalica mogla da radi, a nije bilo govora da veći aparati mogu raditi - kazao je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana