Bolje snabdijevanje strujom Šušnjara

Vesna Popović
Bolje snabdijevanje strujom Šušnjara

Banjaluka - Stabilnije snabdijevanje električnom energijom obezbijeđeno je za 17 domaćinstava u Šušnjarima u MZ Potkozarje nakon što su ekipe "Elektrokrajine" završile obnovu dotrajale niskonaponske mreže, u okviru investicije vrijedne 60.000 KM.

- Drago mi je da će domaćinstva u ovom selu imati znatno bolje snabdijevanje električnom energijom. Zahvaljujući saradnji sa "Elektrokrajinom" rješavamo  probleme na dosta seoskih područja. Prije tri sedmice je pušten u funkciju trafo u Stratinskoj zaseoku Kondići gdje je takođe saniran dio niskonaponske mreže - kazao je Radojičić koje je u petak obišao  obnovljenu mrežu.

Kazao da je su potrebna ulaganja u elektromrežu na drugim pordručjima i to Manjače, Pavića i Bronzanog Majdana. 

- Trudimo se da infrastrukturne probleme u gradskom ali i seoskom djelu rješavamo što je brže moguće.  Očekujem da ćemo kroz rebalans budžeta grada da podignemo iznos novca namijenjen za komunalnu infrastrukturu - napomenuo je Radojičić.

Prema njegovim riječima Odjeljenje za komunalne poslove grada nedavno je preuzelo poslove izgradnje i održavanje seoske rasvjete na kojem se očekuje dosta posla.

- To se prije svega odnosi na određivanje izvođača radova i određivanja prioriteta na terenu. Posebne razgovore vodimo za obazbjeđenje novca za rješavanje problema snabdijevanja vodom. Razgovaramo sa nekoliko međunarodnih organizacija koja bi nam omogućila da radimo vodovodnu mrežu na širem području grada - kazao je Radojičić.

Rukovodilac radne jedinice "Elektrodistribucije Banjaluka" Mirko Šurlan je rekao da je napravljena savremena niskonaponska mreža koja će za 17 domaćinstva.

- Imaće stabilno napajanje električnom energijom i samim tim bolje uslove za život. Ukupna vrijednost investicije na ovom području je 60.000 KM, s tim da su se radovi odvijali u etapama, dalekovod i trafo-stanica je urađena prije dvije godine a rekontrukcija niskonaponske mreže ovih dana - kazao je  Šurlan.

Predsjednik Savjeta MZ Potkozarje Đurađ Ivić je kazao da je prije zemljotresa koji Banjaluku pogodio 1969. godine  u ovaj kraj dovedena struja.

- To su sami mještani uradili i od tada nije puno urađeno na poboljšanju mreže. Konačno je došlo vrijeme da se obnovi mreža i mještani će imati kvalitetnije snabdijevanje električnim energijom - kazao je Ivić.

Vodovod u Verićima

V.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao  je da je u petak pušten u upotrebu dio novoizgrađene vodovodne mreže Radulji - Stojići - Popovići u MZ Verići koji bi trebalo da omogući stabilnije vodosnabdijevanje za oko 20 domaćinstava.

- Radovi su počeli prije mjesec dana završeni su u predviđenom roku i vrijednost investicije je oko 40.000 KM - kazao je Bilčar. 

Završene radove na ovoj lokaciji je takođe obišao Igor Radojičić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana