Bojan Kresojević o prihodima grada: Gradnju bolnice stopirala skupštinska većina

J. I.
Bojan Kresojević o prihodima grada: Gradnju bolnice stopirala skupštinska većina

BANjALUKA - Usljed djelovanja skupštinske većine, za 2023. godinu smanjeni su prihodi grada za 30 miliona KM. Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević koji je naveo da je grad bio prinuđen da vrati 33 miliona KM starih kredita iz ranijeg perioda.

- Na ovaj način 63 miliona KM predstavlja negativan finansijski efekat. Ipak, mi smo u izuzetno izazovnim okolnostima učinili mnogo i ispunili smo ključna obećanja data građanima, kao što su besplatni udžbenici, subvencije za vrtiće i subvencije za javni prevoz. Da nije bilo negativnog djelovanja skupštinske većine 63 miliona KM iz budžeta omogućila bi gradnju gradske bolnice koja je najavljena - kazao je Kresojević.

Poručio je kako je grad u ovu godinu ušao sa budžetom od 185 miliona KM, u kojem je usljed amandmana skupštinske većine izostavljeno više od tri miliona sredstava koja su bila namijenjena za Gradski olimpijski bazen.

- Ja sam ih upozorio da će u martu, kada bude predložen plan restrukturiranja, biti kasno jer neće biti moguće izvršiti rebalans budžeta do tada - kazao je Kresojević.

Kako dodaje, očekivao je da će oni tada podržati kreditno zaduženje kako bi stara dugovanja prema “Novoteksu” bila izmirena.

- Prethodna uprava preduzeća “Akvana” ostavila je dugove, a mi sad moramo učiniti sve kako bi Gradski olimpijski bazen i “Akvana” mogli vidjeti svjetliju budućnost - rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana