Bilčar: LED rasvjeta donosi uštedu od oko 65 odsto

Srna
Bilčar: LED rasvjeta donosi uštedu od oko 65 odsto

BANjALUKA - Na području banjalučkog naselja Lazarevo postavljena je savremena LED rasvjeta, u okviru projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim je ove godine obuhvaćena 81 ulica na području Banjaluke.

Veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama grad od prošle godine sprovodi u saradnji sa Razvojnim programom UN, s ciljem smanjenja potrošnje električne energije kroz energetsku efikasnost, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar istakao je da je do sada postavljeno oko 4.000 LED svjetiljki različitih snaga.

On je naglasio da se, poredeći račune za utrošak električne energije, pokazalo da je ušteda oko 65 odsto u odnosu na klasičnu rasvjetu.

U okviru ovogodišnjeg projekta biće zamijenjene svjetiljke u 81 ulici i to u dijelovima naselja Centar, Borik, Nova varoš, Paprikovac, Kočićev vijenac, Obilićevo, Lazarevo jedan i dva.

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Mišo Kovačević naglasio je da je nova rasvjeta u naselju Lazarevo već postavljena i da je, osim uštede, i mnogo efikasnija.

“Još jedan projekat na području Lazareva koji ima za cilj stavranje boljih uslova življenja u našem naselju”, rekao je Kovačević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana