Bezbjednije preko pruge u Podgoričkoj ulici

M. V.
Bezbjednije preko pruge u Podgoričkoj ulici

BANjALUKA - Sa ciljem povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju grad nastavlja aktivnosti u vezi sa izgradnjom saobraćajne veze između dva pružna prelaza u Podgoričkoj i Prištinskoj ulici, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Na ovaj način biće stvoreni preduslovi za podizanje nivoa bezbjednosti pružnog prelaza u Podgoričkoj ulici, čime bi se stanovnici ovog naselja usmjerili na ovaj pružni prelaz.

- Sadašnji prelaz obezbijeđen je trouglom preglednosti, a u narednoj fazi predviđena je ugradnja svjetlosnih i zvučnih uređaja, koji imaju cilj najavljivanje prolaska željezničkih kompozicija - istakli su.

Iz odjeljenja napominju da nije bilo jednostavno riješiti imovinsko-pravne odnose na ovom lokalitetu.

- Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora za preostalu privatnu parcelu stvoreni su uslovi za završetak aktivnosti, kao jedan od preduslova za izgradnju vezne saobraćajnice. Naime, sporazumom između grada Banjaluka i “Željeznica Republike Srpske” utvrđene su međusobne obaveze koje imaju cilj podizanje bezbjednosti saobraćaja na pružnom prelazu u Podgoričkoj ulici, na način da se podigne za dodatni stepen bezbjednosti - poručeno je iz odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana