Bez organizovanog odlaska na parastos u Garavice

G.S.
Bez organizovanog odlaska na parastos u Garavice

BANjALUKA - Komemoracija i parastos povodom obilježavanja stradanja Srba u ustaškom zločinu u Garavicama 1941. godine, ove godine biće održani bez masovnijeg okupljanja zbog pandemije virusa korona, saopštili su iz Zavičajnog udruženja “Una” i Odbora “Garavice 41”.

- Ranijih godina grad i Vlada Republike Srpske su na molbu udruženja i odbora “Garavice 41” obezbjeđivali autobuski prevoz do stratišta, ali s obzirom na pandemiju odlučeno je da komemoracija i parastos budu održani uz prisustvo zvaničnika, a onima koji dođu u svojoj režiji i organizaciji upućuje se molba da vode računa o svim mjerama zaštite protiv virusa korona. Planirani protokol će biti održan u Garavicama, u subotu, 5. septembra, u 11 časova - saopštili su organizatori.

Garavice su među najvećim stratištima srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, odmah iza Jasenovca i Jadovna. Za samo dva mjeseca 1941. na ovom prostoru, koji je udaljen par kilometara od Bihaća, pripadnici ustaškog pokreta ubili su oko 12.000 ljudi, uglavnom Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana