Besplatni udžbenici za djecu iz višečlanih, hraniteljskih i romskih porodica

G.S.
Besplatni udžbenici za djecu iz višečlanih, hraniteljskih i romskih porodica

BANjALUKA Gradska uprava obezbijediće i za narednu školsku 2020/2021. godinu besplatne udžbenike za djecu iz višečlanih, hraniteljskih i romskih porodica.

Kada je riječ o višečlanim porodicama, grad će obezbijediti udžbenike za djecu iz ovih porodica koje su korisnici usluga Centra za socijalni rad, a na osnovu prijedloga Udruženja porodica sa četvoro i više djece.

- Od ove godine ministarstva prosvjete i kulture i porodice, omladine i sporta obezbijediće besplatne udžbenike i za treće i svako naredno dijete iz višečlanih porodica, kao i za odlične učenike iz ovih porodica. Zbog toga grad se opredijelio da finansira udžbenike za osnovce od trećeg do devetog razreda iz višečlanih porodica u stanju socijalne potrebe, a koja nisu u kategorijama za koje će resorna ministarstava obezbijediti udžbenike - kazali su u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku, prenosi RTRS.

U okviru gradskog programa podrške u nabavci udžbenika, djeca iz hraniteljskih porodica dobiće jednokratnu novčanu pomoć. Prvi put, od prošle školske godine, ovim porodicama obezbijeđena je ovakva podrška. Tako je za osnovce iz hraniteljskih porodica predviđeno 150 KM, za učenike srednjih škola 170, a za studente iz hraniteljskih porodica 200 KM za nabavku udžbenika i školskog pribora. Kao i ranijih godina, djeca iz romskih porodica dobiće udžbenike i školski pribor pred početak školske godine. Grad će kroz jednokratnu novčanu pomoć podržati obrazovanje srednjoškolaca i studenata iz romske populacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana