Besplatne sportske sekcije osnovcima stvaraju zdrave navike

G.S.
Besplatne sportske sekcije osnovcima stvaraju zdrave navike

BANjALUKA - U okviru projekta "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije" u školskoj 2022/23. godini učestvovalo je 17 škola sa teritorije grada i angažovano je 20 profesora u kategoriji stalno zaposlenih profesora, nezaposlenih i profesora na stručnom osposobljavanju, saopštili su iz Gradske uprave.

Radom u projektu profesori su zaključno sa majem održali 2.542 časa.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić-Banjac kazala je da ovaj projekat stavlja akcenat na kategoriju najmlađih i na stvaranje zdravih sportskih navika.

- Projekat je uključio veliki broj djece, upravo one koja inače ne bi imala priliku da dobiju pravu stručnu i sportsku instrukciju i priliku da treniraju, a grad im je to omogućio - naglasila je ona.

Koordinator projekta Velibor Vidović kazao je da je projekat odgovorio na potrebe za kretanjem, sportskim angažmanom, sportskom kulturom uopšte kod učenika od drugog do petog razreda osnovnih škola s jedne strane i na potrebe profesora bez zaposlenja i profesora koji žele da dođu do mogućnosti polaganja stručnog ispita s druge strane.

- Primjetna je veća brojnost i veća želja kod učenika prigradskih škola jer su mogućnosti za aktivno bavljenje sportom ograničene - kazao je on.

Profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Milutin Bojić" Željko Šurlan kazao je da je projekat sportskih sekcija u školama od velike važnosti, jer na taj način preventivno djelujemo na zdravlje naše djece, a najbolji način za to je dodatna fizička aktivnost.

- Projekat je posebno potreban djeci u seoskim sredinama koja nemaju načina da se dodatno aktiviraju u sportskim klubovima jer im nisu lako dostupni - kazao je Šurlan, inače jedan od profesora koji učestvuju u projektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana