Besplatne rodne listove dobila 3.483 maturanta

N. B.
Besplatne rodne listove dobila 3.483 maturanta

Banjaluka - Ukupno 3.483 maturanta dobila su besplatne rodne listove neophodne za upis na viši stepen obrazovanja u akciji koju su sproveli Odjeljenje za opštu upravu i Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Učenicima 28 osnovnih i 17 srednjih škola obezbijeđena su  besplatna dokumenta u 11. po redu dodjeli izvoda iz matične knjige rođenih koju sprovodi Gradska uprava.

- Rodne listove je dobilo 1.614 osnovaca i 1.869 srednjoškolaca. Na ovaj način kvalitetnije i efikasnije pružamo usluge građanima i nesumnjivo ćemo eliminisati gužve u prostorijama Gradske uprave u maju i junu. U tom periodu građani, osim za upis u srednje škole i na fakultete, pribavljaju dokumenta u povećanom broju za izdavanje ličnih karata i pasoša pred đačke i studentske ekskurzije i godišnje odmore - kazala je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović.

Prema njenim riječima, ovakvom organizacijom posla omogućeno je da rodni listovi budu izrađeni u rekordnom roku.

Akcija besplatnog izdavanja rodnih listova za banjalučke maturante sprovodi se od 2007. godine i do danas je podijeljeno oko 33.500 izvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana