Besplatne parking kartice za više od 200 dobrovoljnih davalaca krvi (FOTO)

J. Sa.
Besplatne parking kartice za dobrovoljne davaoce krvi
Foto: Aleksandar Čavić | Besplatne parking kartice za dobrovoljne davaoce krvi

BANjALUKA - Više od 200 dobrovoljnih davaoca krvi večeras je u Banskom dvoru, kao znak zahvalnosti od grada na njihovoj humanosti, dobilo besplatne kartice za parking.

Kako je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković ovo je najviše što su mogli da urade za ljudi koji dio sebe daruju drugima.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje sa našim dobrovoljnim davaocima krvi – istinskim humanistima našeg grada i što smo u prilici da im kroz dodjelu besplatnih parking kartica iskažemo zahvalnost za desetine spašenih života – poručio je Stanivuković.

Direktorica Zavoda za transfuziju Gordana Guzijan istakla je da na svu sreću i dalje živimo u sredini u kojoj su humanost i empatija izraženi, te dodala da su zahvaljujući tome rezerve krvi  stabilne.

- Možemo da se pohvalimo velikim brojem dobrovoljnih davalaca krvi, a svake godine je evidento povećanje broja davalaca ne samo u Banjaluci, već i u cijeloj Republici Srpskoj – istakla je Guzijan.

Željkica Ilić iz Gradske organizacije Crvenog krsta pojasnila je da ova organizacija u okviru svojih redovnih aktivnosti radi na omasovljavanju, animiranju i okupljanju dobrovoljnih davalaca krvi kako među učenicima završnih razreda srednjih škola tako i sa Aktivom koji djeluje pri Crvenom krstu Banjaluka.

- U prošloj godini smo kroz ove akcije prikupili 750 doza krvi, a u svojim registrima imamo preko 500 davalaca krvi. Besplatan parking je zaista lijep izraz zahvalnosti za ove ljude, ali oni za svoja djela spašavanja života zaslužuju i mnogo više– kazala je ona.

 

Jedan od dobrovoljnih davalaca krvi Željko Salopek koji je do sada krv darivao 65 puta, kazao je da krv redovno daruje od svoje 17. godine.

- Dobrovoljni davalac krvi bila je i moja majka, ja sam dobrovoljni davalac, a zatim i moja  kćerka koja je do sada 15 puta darivla krv – prosto ovo je naše porodično opredjeljenje – kazao je on.

Ovaj skromni humanista takođe je zahvalio gradonačelniku što im je kroz besplatnu parking kartu iskazao poštovanje i zahvalnost.

- Mi ovo činimo dobrovoljno ne očekujući neku nagradu, no ipak hvala što ste nas se sjetili i odali na priznanje – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana