Besplatne građevinske dozvole dobilo još 43 korisnika

Katarina Šaponja
Besplatne građevinske dozvole dobilo još 43 korisnika

BANjALUKA - Nova rješenja o besplatnim građevinskim dozvolama dobile su 43 porodice sa područja grada, koje im je uručio gradonačelnik Draško Stanivuković, a sa kojima ostvaruju značajnu uštedu. Prema njegovim riječima, Grad će za ovaj projekat izdvojiti oko 300.000 KM.

Jedan od Banjalučana koji je primio ovo rješenje, Ozren Botić, izrazio je veliku zahvalnost gradonačelniku.

Ovaj čin me doveo do prelomne odluke da umjesto stana, pravim kuću na Starčevici - istakao je Botić.
Njegov budući komšija, Miloš Stambolić, iskoristio je priliku da se u ime svih prisutnih zahvali gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci.

Ovo svakako nije mala stvar za porodicu. Mi smo mala porodica koja gradi svoju prvu kuću na Starčevici, svoj dom i čeka nas mnogo troškova u budućnosti - rekao je Stambolić i dodao kako je ovo sjajna odskočna daska.
Gradonačelnik je istakao kako je ovo sedma po redu podjela subvencija, kojom je rješenje dobilo više od 100 građana, a za koje je izdvojeno preko 800.000 maraka samo u ovoj godini.

Svi oni koji budu pravili novu kuću ubuduće, dobiće i besplatan priključak za vodu i kanalizaciju - rekao je Stanivuković i dodao kako uz to ide i besplatan projekat za kuću.
Gradski menadžer, Bojan Kresojević, kazao je kako je cilj ovog projekta da Banjaluka ima što veći broj onih koji zasnivaju porodice i ostaju tu da žive.

Banjaluka je prva prepoznala najveći problem sa kojim se suočavaju skoro sve zemlje na Balkanu, a to je odlazak mladih sa ovih prostora, a ovakvim mjerama mi odgovaramo na te izazove - rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, sljedeći korak koji planiraju jeste da na narednoj Skupštini grada predlože besplatne placeve za mlade bračne parove, nakon što dobiju parcelaciju provedenu u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Skupštini grada ćemo predložiti odluku da mi platimo u ime onih koji na konkursu ispune uslove, te da od avgusta već imamo konkurs za besplatne placeve - pojasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana