Besplatna legalizacija za 20.000 objekata

J. I.
Besplatna legalizacija za 20.000 objekata

BANjALUKA - Stanovnici koji nemaju već aktivni zahtjev za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata mogu da ga podnesu svakim radnim danom u Gradskoj upravi, u kancelariji broj 19, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dodali su da se zahtjev za izdavanje rješenja o legalnosti podnosi na tipskom obrascu, koji je pripremilo resorno ministarstvo.

- Građani su obavezni da dostave samo vlasničku dokumentaciju, a koja je neophodna da bi uz legalizaciju dobili i upotrebnu dozvolu te da bi objekat kasnije mogli knjižiti te geodetski snimak. Uz zahtjev je potrebno priložiti: kopiju katastarskog plana, posjedovni list, zemljišno-knjižni izvadak, geodetski snimak objekta, kupoprodajni ugovor ili ugovor o građenju, tehničku dokumentaciju i dr - kažu iz grada.

Prilikom predaje zahtjeva građani su obavezni da plate samo taksu za predaju zahtjeva, tako da grad od legalizacije ne ostvaruje nikakve druge prihode.

- Koristi besplatne legalizacije su višestruke, jer se rješava jedno od najkrupnijih nacionalnih pitanja, a kako je ranije rečeno - oko 20.000 porodica u Banjaluci, odnosno 100.000 u cijeloj Srpskoj zvanično će moći da dobiju krov nad glavom, potpuno besplatno - rekli su iz grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana