Besplatan javni prevoz u novogodišnjoj noći u Banjaluci

GS
Besplatan javni prevoz u novogodišnjoj noći u Banjaluci

BANjALUKA - U Banjaluci će u novogodišnjoj noći biti organizovan besplatan javni prevoz putnika na desetak linija javnog gradskog prevoza, saopšteno je iz Gradske uprave.

Besplatan javni prevoz biće na liniji jedan - Mađir – Ortopedija – Nova bolnica, liniji tri - Centar – Vrbanja – Zeleni Vir, liniji šest - Autobuska stanica – Lauš – Saračica, liniji broj osam - Autobuska stanica – Lijeva Novoselija, liniji 13A - Centar–Zalužani, te liniji 13P - Obilićevo–Petrićevac.

Besplatan prevoz biće i na linijama broj 13C - Centar–Tunjice (Zalužani-Nenada Kostića), liniji 13B - Novo groblje – Lazarevo (Poslovna škola), liniji 14 - Starčevica–Centar–Starčevica i liniji broj 19 - Šargovac-Centar–Šargovac.

Besplatan prevoz na navedenim linijama će se obavljati prema "novogodišnjem redu vožnje" i to svakih 30 minuta linija broj 14 Starčevica–Centar–Starčevica, od 22.30 do 3.30 časa.

Svakih sat vremena saobraćaće linija broj šest - Autobuska stanica – Lauš – Saračica od 22.25 do 3.25, linija broj tri - Centar–Vrbanja–Zeleni Vir od 23.00 do 3.00, linija broj osam Autobuska stanica – Lijeva Novoselija od 23.00 do 3.00, linija broj 13 A Centar–Zalužani od 23.10 do 3.10, linija 13C Centar–Tunjice (Zalužani-Nenada Kostića) od 22.15 do 3.15.

Svakih sat vremena saobraćaće i -inija broj 13 P - Obilićevo–Petrićevac od 22.30 do 3.30, linija broj 19 - Šargovac-Centar–Šargovac od 21.45 do 3.15, linija broj 13 B - Novo groblje – Lazarevo (Poslovna škola) od 22.30 do 3.00 časa.

Svakih 70 minuta saobraćaće linija broj jedan - Mađir – Ortopedija – Nova bolnica od 23.00 do 3.00 časa.

- Tokom januara 2022, u dane praznika i vikendom poslije ponoći, biće obezbijeđen javni prevoz građanima i turistima u Banjaluci - potvrdio je za “Nezavisne” gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ističe da se još pregovara da li će prevoz biti besplatan ili će ipak biti određen popust na cijenu karte.

Kako kaže, za Novu godinu, odnosno 1. i 2. januara, kao za i Badnje veče, Božić, te 9. i 14. januara, putnici će moći putovati javnim prevozom nakon ponoći.    

-Nastojaću da bude u potpunosti besplatan. Želimo da na taj način obogatimo turističku i novogdišnju ponudu grada - naglasio je Stanivuković.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić za “Nezavisne” ističe da su upoznati s ovim te da im je stigao zahtjev iz Gradske uprave.

-Svi zaboravljaju u Gradskoj upravi da u tom periodu pola naših radnika proslavlja vjerske praznike i da je veoma teško obezbijediti  da se pokriju redovne linije, a kamoli noćne. Smatramo da, osim ovih prazničnih linija, za Novu godinu recimo, apsolutno nema smisla da se voze linije za vjerske praznike koji se proslavljaju u kućnom ambijentu - rekao je Mijić.

Dodaje da bi to njima bili dodatni troškovi jer bi morali angažovati ljude da rade u vrijeme pranika i noćnog rada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana