Beograd čestitao Banjaluci Dan Republike

Srna
Beograd čestitao Banjaluci Dan Republike

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je Dan Republike Srpske predsjedniku Skupštine grada Banjaluka Mladenu Iliću, ističući da istorijska tekovina Srpske postojano odolijeva izazovima balkanske geopolitike, te da su u tom pogledu od vitalnog značaja mirnodopske veze sa maticom, koje dodatno učvršćuje i ustanovljena međugradska saradnja.

“Poštovani predsedniče - Dana Republike Srpske, u ime Skupštine grada Beograda i u lično ime, primite najsrdačnije čestitke uz najiskrenije želje za opšte dobro građana Banjaluke i našeg naroda u celini”, naveo je Nikodijević.

On je izrazio nadu da će i dalje konstruktivno sarađivati u obostranom interesu očuvanja i produbljivanja veza dva grada.

“Ponosimo se činjenicom da se tradicionalno prijateljski odnosi Beograda i Banjaluke, krunisani Poveljom o bratimljenju dva grada, kontinuirano unapređuju. Rezultat su naše odlučnosti za jačanje saradnje koja danas na različitim osnovama gradi perspektivnu budućnost”, naveo je Nikodijević u čestitki.

On je napomenuo da dosadašnja razmjena zvaničnih posjeta svjedoči o razvoju međugradskog dijaloga, u čijim okvirima se razmatraju zajednički ekonomski i projekti u oblasti kulture.

“U ovoj godini, uz najbolje želje vama na ličnom i profesionalnom planu, iskreno verujem u uspeh planova koji su pred nama. Verujem u potencijale naše privrede, kulture, obrazovanja, turizma i drugih oblasti koje će dalje intenzivirati i dijalog na nivou naših vlada”, istakao je Nikodijević.

Republika Srpska sutra proslavlja 30 godina svog postojanja.

Srpski poslanici proglasili su 9. januara 1992. godine Srpsku Republiku BiH, koja će kasnije biti nazvana Republika Srpska, kao odgovor na namjeru Muslimana i Hrvata da se izdvoje iz Jugoslavije, te kao reagovanje na stalno preglasavanje Srba na svim nivoima u tadašnjoj BiH.

Skupština srpskog naroda proglasila je Republiku Srpsku prije međunacionalnih sukoba i početka građanskog rata u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana