"Baštionik" i Crveni krst za Vaskrs dijele 330 paketa za urgožene

Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

BANjALUKA - Kako bi obradovali socijalno ugrožene sugrađane za veliki hrišćanski praznik, Vaskrs, Srbsko sabranje "Baštionik" i banjalučki Crveni krst, prikupili su 330 prehrambenih paketa koje će im uručiti ovih dana.

U okviru Vaskršnje dobrotvorne akcije "Budimo ljudi", koju je pokrenuo "Baštionik", počela je podjela paketa, i to u saradnji sa parohijskim sveštenicima.  

Kako navode, akcija će se trajati do subote, tako da se građani još uvijek mogu javiti i donirati namirnice ili novac.

"Uspješno je završeno pakovanje 100 paketa pomoći u okviru Vaskršnje dobrotvorne akcije 'Budimo ljudi'. Paketi će porodicama sa više djece, socijalno ugroženim porodicama, staračkim i samačkim domaćinstvima biti uručeni uoči Vaskrsa", navode iz "Baštionika".

Takođe, i Crveni krst je pripremio 230 prehrambenih paketa pomoći za najugroženije sugrađane, a vrijedni volonteri će ih podijeliti i usrećiti ih za ovaj praznik.    

"Ovi paketi će biti podijeljeni posredstvom naših volontera, a povodom predstojećih vaskršnjih praznika u 23 mjesne zajednice", kazali su iz Crvenog krsta.

Pakete pomoći najugroženijima u periodu praznika ove humanitarne organizacije obezbijedili su pripremanjem paketa sačinjenim od prehrambenih proizvoda, kao što su brašno, ulje, tjestenina, pirinač, pasulj, konzervirana hrana, suhomesnati proizvode i slatkiši.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana