Banski dvor i Borik čekaju direktore

S. A.
Banski dvor i Borik čekaju direktore

Banjaluka - Gradska uprava Banjaluke raspisala je juče konkurs za imenovanje direktora Banskog dvora Kulturnog centra i Sportskog centra "Borik", a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Oba konkursa predviđaju imenovanje direktora na period od četiri godine, a kandidat mora imati visoku stručnu spremu i najmanje pet godina radnog iskustva u traženoj oblasti. 

Manojla Zrnić, koji je od 2002. godine na čelu Sportskog centra "Borik", potvrdio je da će se najvjerovatnije prijaviti na konkurs za funkciju koju je do sada obavljao.

- Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, ponovo ću se prijaviti na konkurs - rekao je Zrnić.

Da li će se Milorad Petrić, dugogodišnji direktor Banskog dvora Kulturnog centra, prijaviti na konkurs za svoje dosadašnje radno mjesto, nismo uspjeli da saznamo jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Prvobitno planirani budžet Banskog dvora Kulturnog centara za prošlu godinu iznosio je 1,16 miliona maraka, a rebalansom budžeta taj iznos je umanjen za 96.500 maraka. Ukupni rashodi ove ustanove za isti period iznosili su 1,02 miliona maraka, što je za 38.854 KM manje od planiranog.

Prema prošlogodišnjem finansijskom izvještaju Sportskog centara "Borik", ukupni prihodi i rashodi su bili planirani u iznosu od 1,92 miliona marka, dok su ostvareni iznosili 1,89 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana