Banjaluka: Zbog pojedinaca loše grijanje u 21 ulazu

Vesna Popović foto: J. Đurđević
Banjaluka: Zbog pojedinaca loše grijanje u 21 ulazu

Banjaluka - Radnici "Toplane" utvrdili su juče da je neko od stanara u ulici Starine Novaka 8 ispuštao vodu iz toplovodnog sistema, zbog čega su korisnici gradskog grijanja na 21 ulazu u susjednim zgradama imali slabo grijanje ili hladne radijatore.

O ovom slučaju su obaviješteni Komunalna policija i Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, koji su takođe juče bili na terenu. 

- Od početka grijne sezone voda je ispuštana iz ventila u hodniku na trećem spratu pomenute zgrade u Obilićevu koje je tu instalirano kada je urađena nadogradnja zagrade. To sanduče služi za ozračivanje toplotnog sistema dodatnih spratova - rekao je radnik "Toplane" Dragan Maglov.

Osim mjesta na kojem se voda ispušta, juče nije bilo utvrđeno ko je to i činio. Izvjesno je da je na taj način želio sebi da poboljša kvalitet grijanja u stanu.

- To  je mogao da uradi bilo ko jer se ozračno sanduče u hodniku ne može ni zaključati. Bez obzira na to o kome je riječ, stanari u okolnim zgradama su imali velikih problema. Isto tako, to je i "Toplani" stvaralo velike poteškoće jer smo svakodnevno imali pozive građana koji su se žalili da nema grijanja. Zato su naše tehničke ekipe bile non-stop na terenu pokušavajući da utvrde gdje je i šta je problem. Ispuštanjem vode sistem se punio vazduhom, što je uticalo na kvalitet grijanja stanara viših spratova na 21 ulazu - istakao je Maglov.

Objasnio je da će kao privremeno rješenje ovog problema skinuti cijev za ozračivanje iz ormarića.

- Na taj način se neće moći ispuštati voda iz sistema. Narednih dana ćemo morati naći trajnije rješenje i na neki način obezbijediti ormarić - rekao je Maglov.

Iz Gradske uprave poručuju da je Komunalna policija od  radnika "Toplane" dobila informacije da su za sada nepoznata lica otvarala ormarić i otkopčavala plastično crijevo, što je uzrokovalo gubitak tople vode u mreži.

- Kako se radi o oštećenju imovine "Toplane", uputili smo ih da se obrate CJB Banjaluka - naveli su u Gradskoj upravi.

U CJB Banjaluka su potvrdili da je izvršen uviđaj i da je u toku provjeravanje navoda iz prijave.

- O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka - saopšteno je iz CJB-a.

Stanari ove zgrade su jučerašnja dešavanja posmatrali i nisu željeli da komentarišu dešavanja u njihovoj zgradi. 

- Već dugo nisam zadovoljna grijanjem. U poznim smo godinama i meni je uvijek hladno, ali nisam znala da je neko od komšija kriv što smo se smrzavali - kazala je stanarka zgrade Darinka Kamenko. 

Obavještenje

Gradska "Toplana" je prošle sedmice objavila da neko od stanara u pojedinim zgradama u ulicama Starine Novaka, Brace Potkonjaka i Arsenija Čarnojevića ispušta vodu iz sistema. Dragan Maglov je rekao da su lijepili obavještenja i molili građane da to ne rade, ali nije bilo koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana