Banjaluka: Za nova radna mjesta 850.000 KM

D. S.
Banjaluka: Za nova radna mjesta 850.000 KM

Banjaluka - Prijave na poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima ističe 16. jula i grad je za te namjene izdvojio 850.000 maraka.

- Od toga je za zapošljavanje novih radnika planirano 600.000, a 250.000 maraka za samozapošljavanje - rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da za novo zapošljavanje poslodavci mogu ostvariti pravo na podsticaje za maksimalno deset radnika, koji moraju biti prijavljeni najmanje 30 dana na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a ovaj uslov važi i za samozapošljavanje.

Privrednici i samostalni preduzetnici koji obavljaju proizvodnu djelatnost za novo zapošljavanje mogu ostvariti pravo na 50 odsto od ukupnih sredstava predviđenih za dodjelu subvencija. Međutim, poslodavci koji obavljaju zanatsku djelatnost mogu ostvariti 30 odsto, dok oni koji obavljaju trgovinsku i uslužnu djelatnost po deset odsto. Kad je u pitanju samozapošljavanje, u proizvodnim djelatnostima predviđeno je 50 odsto od ukupnih sredstava za dodjelu subvencija, u zanatskim djelatnostima 20 odsto, a za trgovinsku, uslužnu i djelatnost starih i umjetničkih zanata po deset odsto.

Zahtjeve sa potrebnom dokumentacijom zainteresovani mogu dostaviti poštom ili lično u zapečaćenim kovertama na adresu Gradska uprava Banjaluka, Trg srpskih vladara 1.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana