Banjaluka: Za finansiranje prevoza lica sa invaliditetom 50.000 KM

Srna
Banjaluka: Za finansiranje prevoza lica sa invaliditetom 50.000 KM

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je da će iz gradskog budžeta za 2015. biti izdvojeno 50.000 KM za podršku organizovanju prevoza lica sa invaliditetom.

Gavranović je danas posjetio Udruženje distrofičara regije Banjaluka i sa rukovodstvom ovog udruženja razgovarao o tome kako poboljšati nivo usluga za ova lica u javnom prevozu.

"Ranije smo imali taksi prevoz koji su koristila invalidna lica, ali je ta usluga, zbog nerentabilnosti, otkazana. Kasnije je udruženje odlučilo da organizuje prevoz svojim vozilima, a grad je to finansijski podržao", rekao je Gavranović novinarima nakon sastanka.

On je naveo da je taj iznos za ovu godinu 15.000 KM, dodajući da je veoma važno što je ovo pitanje pokrenuto na vrijeme, kako bi u budžetu za narednu godinu bila obezbijeđena potrebna sredstva.

Gavranović je objasnio da je, u skladu sa ranijim dogovorom, urađen projekat koji podrazumijeva organizaciju prevoza invalidnih lica.

"Moramo raspisati tender, gdje bi izabrani prevoznik morao sklopiti ugovor iz kojeg bi proistekle sve bitne obaveze kao što su način rada, radno vrijeme, broj vožnji na koje bi lice imalo pravo tokom dana, i drugo. S druge strane, udruženje bi i dalje pružalo jedan dio usluga, a krajnji cilj svega je da sinhronizujemo aktivnosti između njih kako bi obezbijedili najbolju moguću uslugu za lica sa invaliditetom", istakao je gradonačelnik Banjaluke.

Izvršni direktor Udruženja distrofičara regije Banjaluka Radovan Ristić rekao je da je zadovoljan razgovorom sa gradonačelnikom i da će se, na osnovu znatno većih sredstava koje će dobiti iz gradskog budžeta, moći mnogo bolje organizovati prevoz invalidnih lica u gradu.

On je dodao da usluge prevoza u gradu trenutno koristi oko 90 invalidnih lica, među kojima su i djeca koja na taj način odlaze u školu ili u dnevni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana