Banjaluka ubrzo dobija "turbo" kružni tok

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Radovi oko dvorane i parka "Mladen Stojanović" su u punom jeku, a Banjaluka ubrzo dobija prvi ikad, kako kažu gradske vlasti, "turbo" kružni tok.

Gradske vlasti danas su predstavile kako će izgledati potpuno uređen prostor u parku "Mladen Stojanović" i prostor oko buduće teniske dvorane, nova avenija, koja povezuje istočni tranzit i ulicu Olimpijskih pobjednika sa rotor kružnim tokom, te rekonstruisan park "Mladen Stojanović" što, kažu, podrazumijeva još više zelenila, novu tartan trim stazu, teretanu na otvorenom, javni toalet, dječija igrališta i obnovljena šetališta i "Banjalučku arenu” sa 5.000 sjedećih mjesta.

Moderni "turbo road", kružni tok i će regulisati saobraćajnicu između Gundulićeve ulice, ulice Olimpijskih pobjednika, pa sve do istočnog tranzita, a koji je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković nazvao najmodernijim načinu regulisanja saobraćaja.

-Ovaj specifičan kružni tok ima posebno označene trake koje će vozače upućivati u pravi pravac - kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima ovaj kružni tok će najbrže rasteretiti saobraćaj u gradu, a vrijednost radova je malo više od milion KM.

Stanivuković, koji je danas obišao gradilišta, objasnio je i zašto su se odlučili na betoniranje u parku “Mladen Stojanović”, a koje je kod Banjalučana izazvale burne reakcije.

-Popločan je i za tri metra proširen prolaz kroz park jer se radi o glavnoj stazi koja prolazi kroz ovaj park. Ovo je glavna staza velike frekvencije, ovdje će 4.000 ljudi morati da prolaze, zato smo morali proširiti ovaj prolaz - kazao je Stanivuković.

Kako objašnjava, ovaj put se proteže od ulaza u park pa sve do fontane, odnosno do same dvorane.

Stanivuković tvrdi da zelenila u ovom parku neće faliti, da neće faliti nijedno drvo i obećava da će biti zasađeno još.

-Zasadićemo novih više od 350 stabala, neće faliti nijedno drvo, ne idemo na uštrb zelenila, to je bio moj zahtjev – istakao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana