Banjaluka: Stiglo 300 kontejnera za prigradska naselja

Srna
Banjaluka: Stiglo 300 kontejnera za prigradska naselja

BANjALUKA  - Banjaluka je zahvaljujući donaciji iz danskog grada Odensea dobila 300 kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada koji će od ponedjeljka, 9. marta, biti raspoređeni u prigradskim naseljima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tokom današnjeg obilaska komunalnog preduzeća "Čistoća", gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da će ovi kontejneri biti raspoređeni po prigradskim naseljima, u skladu sa iskazanim potrebama.

Radojičić je rekao da se, osim toga, grad nalazi u procesu javne nabavke novih kontejnera, a da sa Fondom zaštite životne sredine Republike Srpske sprovodi projekat gdje se očekuje da će se, putem te nabavke i još jedne donacije, obezbijediti značajan broj kontejnera i odgovoriti zahtjevima građana.

Direktor "Čistoće" Aleksandar Bajić, izjavio je da su potrebe na terenu velike i da će ova i buduće donacije u znatnoj mjeri popraviti stanje na terenu.

Bajić je podsjetio da od 16. marta do 5. aprila slijedi proljećna akcija čišćenja i uređenja grada i apelovao da se građani pridržavaju plana akcije i krupni otpad odlože na, za to, predviđena mjesta.

"Krajem marta započećemo pilot-projekat u naselju Rosulje koji podrazumijeva selektivno razdvajanje otpada i postavljanje dva kontejnera. Ukoliko taj projekat da željene rezultate, nastavićemo ga i u drugim naseljima", zaključio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana