Banjaluka: Skromnije obilježavanje dana grada

Srna
Banjaluka: Skromnije obilježavanje dana grada

BANjALUKA - Dan grada Banjaluka - 22. april ove godine će, zbog epidemije virusa korona i zabrane javnih okupljanja, biti obilježen znatno skromnije nego ranijih godina, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema utvrđenom protokolu, sutra kada se obilježava 75 godina od oslobođenja Banjaluke u Drugom svjetskom ratu, gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić položiće vijenac na Trgu palih boraca, odajući počast oslobodiocima Banjaluke.

Vijenci će biti položeni i na Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu i na Spomenik žrtvama veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija.

Iz Gradske uprave navode da ove godine neće biti organizovana tradicionalna svečana akademija, niti dodjela priznanja povodom Dana grada.

Prilagođeno novim okolnostima, sutra uveče sa početkom u 20.00 časova, na Alternativnoj televiziji biće emitovan specijalni program povodom Dana grada, navodi se u saopštenju.

U okviru ovog programa biće emitovana čestitka gradonačelnika Radojičića, kao i gradonačelnika gradova – prijatelja Banjaluke, te izjave niza istaknutih Banjalučana iz raznih oblasti društvenog djelovanja koji će ukazati na značaj ovog datuma.

Nakon toga, posebno za ovu priliku, uslijediće lajv strim koncert Sergeja Ćetkovića.

Radojičić ističe da ove godine Banjaluka obilježava Dan grada u specifičnim okolnostima, te da su, u skladu s tim, izostavljeni tradicionalni sadržaji.

"Nažalost, ovo je, od oslobođenja našeg grada, praktično prvi put da Dan grada obilježavamo u okolnostima vanrednog stanja, te je, u skladu s tim, sačinjen i znatno redukovaniji program obilježavanja ovog značajnog datuma", naveo je Radojičić.

On je rekao da će ove godine izostati i tradicionalna dodjela nagrada, koja će biti prolongirana za bolja vremena.

"Živimo u specifičnim okolnostima u kojima su prioritet borba za ljudske živote i očuvanje zdravlja našeg stanovništva. Uz čestitke Banjalučanima, pozivam da se u srijedu uveče družimo putem TV programa povodom Dana grada, te da na ovaj način učestvujemo u obilježavanju ovog velikog dana, dana oslobođenja", dodao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana