Banjaluka: Sjednica Skupštine grada 24. marta

J. Tanacković
Foto: J. Tanacković

BANjALUKA - Sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana 24. marta sa početkom u devet časova, a pred odbornicima će se naći 68 tačaka dnevnog reda, odlučio je danas kolegijum Skupštine grada.

Gradonačelnik Draško Stanivuković podnio je zahtjev o održavanju vanredne sjednice 22. marta u deset časova, a tačke koje bi trebalo da se nađu, tiču se ulaganja u poslovnu zonu Ramići, utvrđivanju stope poreza na nepokretnosti, dodjele subvencija troškova za javni gradski i prigradski prevoz kao i subvencije za đake, penzionere, te dopuna budžeta.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić istakao je da su zakazene dvije naredne sjednice.

- Prvo na dnevni red dolazi odluka o javnom gradskom i prigradskom prevozu, jer očigledno ne postoji nikakav dogovor - rekao je Ilić.

Pored zakazivanja vanredne sjednice, Ilić je predložio da tačka o izgradnji najvećeg parka na Banjalučkom polju bude dio političkog dogovora i da se pripoji toj sjednici.

- Mislim da je sastanak prije te sjednice važan i neophodan, ukoliko ne izađemo sa nekim dogovorom ne vidim onda poentu vanredne sjednice - naglasio je Ilić.

Prije sjednice će se sastati sa prevoznicima i očekuje da će postići dogovor.

- Svi smo svjesni da ova situacija nije dobra za građane. Njihovo je pravo da protestuju i da ne voze, njihova sloboda. Napravićemo sastanak nemam ništa protiv toga, ovo je goruća odluka za Banjaluku - rekao je Ilić.

Stanivuković je rekao da su strašetki važna pitanja komunalne potrošnja koja će biti omogućena dopunom budžeta.

- Odlukom skupštinske većine to je prolongirano. Program dodjele subvencija bi trebalo da podstiče razvoj malih i srednjih preduzeća koji će sa dobrim planom moći da dobiju 15.000 KM - naglasio je Stanivuković.

Dodao je da se na vanrednoj sjednici nalazi licitacija i nove investicije koje će donijeti nova radna mjesta.

- Za nas je suštinski važno, nećemo od toga da odustajemo i hoćemo da u martu imamo javnu licijatciju i ulaganja u poslovnu zonu Ramići - kazao je Stanivuković.

Tačka poreza na nepokretnosti je važna, ako ne smanje prihode.

- Pola miliona ćemo dati za za saniranje aktuelne štete javnog gradskog i prigradskog prevoza dokle god bude poskupljenja goriva bude, ako nam ne diraju prihode kako ne bi ni jedan građanin osjetio. Ukoliko odluka bude da se oduzmu prihodi od grada, sa druge strane povućiće se prihodi od sporta - rekao je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana