Banjaluka: Sanacija klupa i igrališta

Aleksandar Stojanović
Banjaluka: Sanacija klupa i igrališta

Sanacija i održavanje dječjih igrališta i klupa u gradskom području počeli su ovih dana, a komunalne ekipe ovaj posao obavljaće i u narednom periodu, kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Aktuelna epidemiološka situacija nije spriječila tekuće poslove, a dežurne ekipe ranije predviđene poslove obavljaće po već planiranom rasporedu.

- Komunalna oprema je veoma osjetljiva i traži stalno održavanje i ne smije se zapustiti. Iz tog razloga mi koristimo toplo vrijeme kako bismo sanirali uništene klupe, dječja igrališta i drugu opremu - kazao je saradnik za komunalnu opremu, javnu i zoo-higijenu u ovom odjeljenju Dejan Udovičić.

Juče je sanirano dječje igralište u Ravnogorskoj ulici u Novoj varoši, gdje su zamijenjeni krov kućice i oštećeni lanci na ljuljaškama, a lakirana je i čelična konstrukcija.

- Pored toga, lakirane su daske i konstrukcija na četiri klupe kraj igrališta, te navučen sloj zemlje oko njih. Ovih dana planirani su isti radovi i na Paprikovcu, ali oni su privremeno odgođeni - kazao je Udovičić.

Mještani Starčevice kazali su da su klupe uz šetalište između Rebrovačkog i Venecija mosta već određen period polomljene i uništene, a iz nadležnog odjeljenja kažu da će u što skorijem periodu sanirati opremu.

- Najveći broj prijava primamo preko aplikacije “Građanska patrola” ili direktno na broj odjeljenja i nastojimo u što kraćem roku da izađemo na teren i otklonimo štetu - istakao je Udovičić.

Posljednjih dana, od kada su zatvoreni ugostiteljski objekti, veći je broj građana koji duž šetališta i u parkovima priliku za kratki predah koriste upravo na klupama.

- Pohvalno je što komunalne službe, i pored teške situacije, ne prestaju sa radom i što su na usluzi građanima. U ovim trenucima pauzu od šetnje iskoristimo baš na klupama duž šetališta ovdje na Starčevici, a sigurno je tako i u drugim naseljima gdje postoji potreba za saniranjem opreme - kazala je penzionerka sa Starčevice Ljubica Sandić.

Sadnice

Akcija sadnje novih stabala na gradskom području nastavlja se onako kako je planirano, a ekipe su na terenu i ovih dana.

- Dopuna drvoreda sprovedena je u Novoj varoši i tu su aktivnosti redovne. Ono što je odgođeno do daljeg je sadnja aleje maturanata zbog novonastale epidemiološke situacije u gradu - kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana