Banjaluka: Računi za smeće iduće sedmice

Jasmina Perišić
Banjaluka: Računi za smeće iduće sedmice

Banjaluka - Račune za odvoz smeća stanovnici Banjaluke dobiće iduće sedmice. Razlog zbog kojeg je preduzeće "Čistoća" kasnilo sa isporukom računa je nova cijena usluga odvoza smeća, koja je stupila na snagu od 1. marta.

Direktor preduzeća "Čistoća" Aleksandar Bajić istakao je da se čekalo sa isporukom računa jer je nova cijena usluga iskomplikovala proceduru štampanja uplatnica.

- Nismo uspjeli ranije da pošaljemo račune jer nije bilo jednostavno programski uraditi taj posao, s obzirom na to da će računi za prva dva mjeseca biti obračunati po starim cijenama, dok će za mart građani dobiti račun po novoj cijeni naših usluga - rekao je Bajić.

On je naglasio da računi kasne samo za prvi kvartal ove godine.

- Nismo znali da li će nam grad odobriti da povećamo cijene usluga, jer smo zahtjev poslali još u oktobru, a odgovor dobili u februaru. Zato nismo poslali račune jer nismo znali koja će cijena biti - kazao je Bajić.

On je podsjetio da ovo preduzeće račune šalje kvartalno, uglavnom za tri mjeseca unaprijed, pa su se građani nadali da će krajem januara izmiriti svoje obaveze.

- Oni koji eventualno imaju primjedbe na rad "Čistoće" mogu slobodno da nas pozovu. Tu smo da riješimo bilo kakav problem sa našim uslugama ako postoji. Takođe, u krugu naše firme mogu i platiti svoje račune bez provizije - rekao je Bajić.

Banjalučanka Gordana Madžar, koja za sebe ističe da je redovan platiša svojih obaveza, pozvala je redakciju "Glasa Srpske" da se požali na, kako je rekla, neažurnost uprave preduzeća "Čistoća".

- Još nisam dobila račun za odvoz smeća, pa sam pozvala "Čistoću" da čujem šta je u pitanju. Prvo su me upućivali sa jednog broja na drugi, da bih na kraju dobila odgovor da, ako mi je stalo da platim, uzmem staru uplatnicu pa na osnovu nje  uplatim račune za januar i februar ove godine. Zapitala sam se kome u stvari treba da bude bitno redovno plaćanje obaveza, potrošačima ili komunalnim preduzećima - rekla je Madžar.

Cijene

Nova cijena usluga odvoza otpada iz domaćinstva od 1. marta je viša i iznosi  0,138 KM po kvadratnom metru stambenog prostora, što je poskupljenje za 20 odsto.

U proteklom periodu ova cijena je iznosila 0,115 KM po kvadratnom metru stambenog prostora.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana