Banjaluka pokreće humanitarnu akciju za Tursku i Siriju

Jana Kezić
Banjaluka pokreće humanitarnu akciju za Tursku i Siriju

BANjALUKA - Predstavnici grada Banjaluka danas su se sastali sa predstavnicima Fondacije "Udružene žene" i gradskog Crvenog krsta, a tema je bila predstavljanje akcije „Banja Luka je prijatelj“ u okviru koje će biti organizovano prikupljanje pomoći za Tursku i Siriju, koje su prije nekoliko dana pogođene razornim zemljotresom.

Nakon današnjeg sastanka održanog u prostorijama Gradske uprave je poručeno da se pomoć može dostaviti u periodu od 16. februara do 2. marta u prostorije Vatrogasnog doma - Centar (Hvarska bb).

Savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo kaže da ovom kampanjom Banjaluka šalje pozitivnu poruku.

- Tokom ove akcije mi ćemo prikupljati deke, higijenske pakete “od žene za ženu”, cerade, vreće za spavanje, stolice i ležaje na rasklapanje, te električne grijalice - rekla je Šukalo te pozvala građane i privredne subjekte da se pridruže akciji.

Gorica Ivić iz Fondacije “ Udružene žene” Banjaluka naglasila je da je ženska solidarnost vrlo važna, a pogotovo u kriznim situacijama kao što je ova.

-Zbog toga pozivamo sve sugrađanke ako su u mogućnosti da ženama iz Turske i Sirije sa posebnom pažnjom pripreme pakete i da razmišljaju šta bi njima u tom trenutku bilo najvažnije - kazala je ona.

Naglasila je da bi bilo dobro da paketi budu napravljeni od kutija za cipele, kako se u transportu ne bi raspadali.

Sekretar Crvenog krsta Željkica Ilić kaže da je njihova osnovna misija se ublaži ljudska patnja, bilo kada i bilo gdje.

- Svakog radnog dana u periodu od 14 do 18 časova naši volonteri će dežurati u prostorijama Vatrogasnog doma i primati doniranu robu  - rekla je Iliceva.

Naglasila je da odjeća nije potrebna, kao ni hrana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana