Banjaluka: Podrška pokretanju startapa u oblasti IT

Srna, foto: ilustracija
Banjaluka: Podrška pokretanju startapa u oblasti IT

BANjALUKA - U Banjaluci je počeo prvi krug obuka u okviru projekta "Podrška za pokretanje startapa iz oblasti IT", odnosno pokretanja novih firmi za lica mlađa od 35 godina u oblasti digitalizacije, kreativnih industrija i digitalnog marketinga, koji finansira EU.

"Projekat će, u skladu sa metodologijom Međunarodne organizacije rada žZapočni i unaprijedi svoj posaož, ojačati kapacitete 100 osoba mlađih od 35 godina kroz mentorstvo procesa osnivanja preduzeća, a za 20 odabranih mentorstvo za razvoj proizvoda, obuku iz oblasti neuro-lingvističkog programiranja i finansijsku podršku od ukupno 110.000 evra", saopšteno je danas iz Gradske razvojne agencije.

Obuke se, u skladu sa epidemiološkom situacijom, održavaju na daljinu.

Projekat realizuje Gradska razvojna agencija Banjaluka u partnerstvu sa Gradskom upravom, Inovacionim centrom Banjaluka, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Banjaluka, Elektrotehničkim fakultetom, firmama "Blok projekt", "Ad lab", "Media lab", "Telegrup" i udruženjima "Bit alijansa" i Klub poslovnih žena Republike Srpske.

Ovo lokalno partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta "EU4Biznis - za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju", koji finansira EU, a realizuju Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju, UNDP i Međunarodna organizacija rada.

Grad Banjaluka, Gradska razvojna agencija, Inovacioni centar Banjaluka i projekat "EU4Biznis" pozivaju mlade, od 18 do 35 godina, da se prijave za učešće u projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja startapa iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnih i kreativnih industrija koje imaju primjenu u IT. /kraj/bv/vj

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana