Počela prodaja mjesečnih karata u Banjaluci

G.S.
Počela prodaja mjesečnih karata u Banjaluci

BANjALUKA - Banjalučki autoprevoznici, u skladu sa ugovorom, počeli su prodaju mjesečnih karata javnog prevoza za predstojeći mjesec, potvrdio je Dejan Mijić, direktor Autoprevoza.

Iako nije došlo do sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, na kojem je trebalo biti razgovarano o podršci javnom prevozu, Mijić kaže da su autoprevoznici odlučili da zbog interesa građana počnu prodaju mjesečnih karata.

Građani Banjaluke ne bi trebalo da budu zabrinuti, jer gradske i prigradske linije javnog prevoza neće stati, poručuju prevoznici. Iako su u ogromnim gubicima, kažu da je prodaja mjesečnih karata počela na vrijeme.

- Počeli smo prodaju mjesečnih karata u skladu sa ugovorom, koji precizira prodaju 25. u mjesecu. Nadamo se da će Grad naći vremena da nas pozove na sastanak - kaže Mijić.

Mijić ističe da su prevoznici imali dogovor sa gradonačelnikom koji nije ispoštovan, a to je da najkasnije do 30. juna Grad izvrši studiju kojom bi se precizno utvrdilo da li su neki polasci, kao i broj polazaka opravdani, te da li ih je potrebno finansirati. Do sastanka je došlo tek 6. avgusta, ali sa gradonačelnikovim saradnicima, i bez konkretnog dogovora.

- Grad nije izvršio voju obavezu i prekršen je ugovor koji su potpisali svi prevoznici. Mi smo bili strpljivi, čekali da se sve dogovorimo do početka školske godine. Nismo pravili ucjene, nego je sastanak zakazao savjetnik Bojan Kresojević na prošlom sastanku. Nažalost, ovaj sada nije održan, a razlog ne znamo - kaže Mijić.

Gradonačelnik ističe da su već u prvom dijelu godine pružili pomoć prevoznicima gradskih i prigradskih linija.

- Naravo da je to javni prevoz od javnog interesa, ali Grad se suočava sa javnom rasvjetom, infrastrukturom, ima preko 300 otvorenih pitanja i ne može se sjesti u jedan ponedjeljak ili četvrtak kad je neko to zamislio - kaže Stanivuković.

Podsjećanja radi, predstavnici prevoznika u gradskom i prigradskom saobraćaju i grada Banjaluka, na prethodnom sastanku, koji je održan 6. avgusta, razgovarali su o nastavku funkcionisanja javnog prevoza u ovom gradu, a zbog finansijskih problema u kojima se nalaze prevoznici.

Tada je dogovoreno da se u narednom periodu izvrši detaljna analiza stanja, kako bi se utvrdio stvarni uticaj pandemije na poslovanje prevoznika, a potom pronašlo i najoptimalnije rješenje. Prevoznici tvrde da su dokumentaciju dostavili na vrijeme i da na sastanak još čekaju, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana