Banjaluka: Parking kod Vodovoda prijeko potreban

Sanja Amidžić foto: A. Ćavić
Banjaluka: Parking kod Vodovoda prijeko potreban

Banjaluka - Stanovnici ulice 22. aprila u mjesnoj zajednici Bulevar godinama od gradskih vlasti traže izgradnju parkinga kod preduzeća "Vodovod", jer je postojeći prostor u lošem stanju.

Predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Drago Vurdelja rekao je da je izgradnja pomenutog parking jedan od prioriteta naselja za iduću godinu.

- Već četiri godine izgradnju ovog parkinga stavljamo u prioritet, tako da se nadamo da će ovaj problem biti riješen u toku iduće godine - kazao je Vurdelja.

Kako je objasnio, postojeći prostor, gdje vozači parkiraju svoje ljubimce, je u lošem stanju i veći dio je neosvijetljen.

- Fizički je uništen. Asfalt je popucao i puno je rupa, a sama raskrsnica na ulazu je loša - objasnio je Vurdelja i dodao da je prema regulacionom planu Jug sedam na pomenutom prostoru planirana izgradnja stambenih zgrada i garaža.

Mještani naselja Bulevar kažu da je pomenuti parking iz godine u godinu sve lošiji i da ga niko ne održava.

- Od centra grada udaljeni smo oko kilometar, a parkingom se od rupa, vode i blata ne može proći - kazala je mještanka Zorka Savić. Ona je dodala da u večernjim časovima ne prolazi ovom dionicom, jer parking nema javnu rasvjetu.

Pored mještana problem imaju i vozači, koji, da bi nakratko obavili posao u nekim od obližnjih institucija i marketa, vozila moraju da ostave na ovoj lokaciji.

- Većina prostora je skoro uvijek zauzeta i ljudi se parkiraju kako hoće, jer nemaju propisana parking mjesta - kazao je vozač Miroslav Jakovljević. On je dodao da vozači često ostavljaju vozila na ovoj lokaciji i po cijeli dan, jer se prostor za parkiranje ne plaća.

U toku ove godine na području grada nije bilo izgradnje novih parkinga, dok su gradske vlasti za održavanje opreme postojećih parkinga, garaža i pauk službe te njihovo opremanje, prema drugom rebalansu budžeta za ovu godinu, izdvojile 165.000 maraka.

Plan

U užem centru grada u toku iduće godine planirana je izgradnja parkinga kod Paskoline ciglane, "Medicinske elektronike" i u naselju Nova varoš.

- Ovaj prijedlog naći će se na Skupštini grada da bi bio uvršten u Program zajedničke komunalne potrošnje za iduću godinu - rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana