Banjaluka: Od naredne sedmice uređenje kritičnih tačaka za poplave

Srna
Banjaluka: Od naredne sedmice uređenje kritičnih tačaka za poplave

BANjALUKA - Banjalučka Civilna zaštita počeće naredne sedmice preventivnu akciju uređenja bujičnih potoka na 12 lokacija na širem gradskom i prigradskom području, u nastojanju da, u slučaju oblinijih padavina, spriječi njihovo izlivanje.

"Na osnovu izvještaja komisije, koja je obišla sve kritične tačke, sačinjeni su planovi za uređenje ovih vodotokova i akumulacija sa mjerama, nosiocima posla i rokovima za izvršenja", saopšteno je iz gradskog Odsjeka za poslove civline zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Šef ovog odsjeka Mladen Ćućun istakao je da su evidentirani svi kritični vodotokovi u gradu, potoci bujičari, kanali i propusti za odvodnju oborinskih voda, kao i akumulacije na vodozaštitnim objektima, koji moraju biti očišćeni do kraja maja.

Kritični vodotokovi evidentirani su u naseljima Vrbanja, Debeljaci, Priječani, Saračica, Obilićevo jedan i dva, Česma, Karanovac, Bronzani Majdan, Borkovići, Rekavice i Kočićev vijenac.

Prema nalogu gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, ovi vodotokovi moraju biti očišćeni do maja, s tim da će akcija biti ponovo sprovedena u septembru i oktobru - prije većih padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana