Banjaluka: Obnovljeni društveni domovi u naseljima Zalužani i Piskavica

Srna
Banjaluka: Obnovljeni društveni domovi u naseljima Zalužani i Piskavica

BANjALUKA - Društveni domovi u banjalučkim naseljima Zalužani i Piskavica dobili su novi izgled u okviru projekta oživljavanja društvenih sadržaja u prigradskim naseljima i selima, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

U Odjeljenju za komunalne poslove su potvrdili da je ovih dana uspješno okončana obnova oba objekta, čime su udruženja, među njima i lokalna kulturno-umjetnička društva, dobila daleko bolje uslove za rad.

"Oba objekta su i energetski utopljena", navode u Odjeljenju za komunalne poslove.

Na objektu u Zalužanima zamijenjena je kompletna stolarija, te su u potpunosti uređene bina za nastupe i sala za sastanke, dok je na domu u Piskavici obnovljen krov, zamijenjen crijep i spoljašnja stolarija.

Istovremeno, privodi se kraju postupak javne nabavke za izbor izvođača radova za izgradnju novog objekta doma u Gornjoj Piskavici, a procijenjena vrijednost radova, koji bi trebalo uskoro da počnu je oko 200.000 KM.

U okviru obnove i izgradnje društvenih domova, koja je počela 2017. godine - do sada je obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima.

Izgrađeni su novi društveni domovi u naseljima Ljubačevo i Krmine, te Krčmarice /preostala druga faza/, a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom hanu, Verićima i Debeljacima.

Kada je riječ o gradnji drugih objekata društvenog sadržaja – u punom jeku su radovi u naselju Petrićevac gdje se gradi višenamjenski objekat - ambulanta, vrtić i mjesna zajednica i u naselju Lauš, gdje će biti smještene mjesna zajednica i policijska stanica.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana