Banjaluka: Novogodišnja noć bez polazaka međugradskih linija

Jasmina Perišić
Banjaluka: Novogodišnja noć bez polazaka međugradskih linija

Banjaluka - Svi polasci sa banjalučke autobuske stanice u večernjim časovima 31. decembra i 6. januara biće otkazani, a redukovane će biti i jutarnje autobuske linije 1. i 7. januara.

Rekla je ovo rukovodilac Autobuske stanice Banjaluka Nataša Laušević.

- Otkazane će biti sve međugradske autobuske linije 31. decembra poslije 18 časova, kao i one za Badnje veče, šestog januara. U ranim jutarnjim časovima prvog i sedmog januara neće biti redovnih jutarnjih linija, pa će prve autobuske linije ovim danima krenuti tek iza devet časova - rekla je Lauševićeva.

Dodala je da je povećan broj putnika na međunarodnim linijama.

- U periodu novogodišnjih i božićnih praznika znatno nam se poveća broj putnika koji putuju za Austriju, Njemačku, Švedsku i Švajcarsku - kaže Lauševićeva.

Na Željezničkoj stanici su rekli da nema nikakvih izmjena za vrijeme praznika, pa će tako vozovi saobraćati po uobičajenom redu vožnje.

- Mi smo 14. decembra pravili manje izmjene u redu vožnje koje su se odnosile na manja pomjeranja od po pet minuta. Vozovi će redovno voziti u vrijeme svih praznika, kao i uvijek. Za sada nemamo povećan broj putnika, jer imamo samo jedan brzi voz za Zagreb i jedan za Sarajevo - rekli su na Željezničkoj stanici.

Ni autoprevoznici ove godine nisu uvodili vanredne autobuske linije za praznike, ali su potvrdili da će većina njih autobuse iznajmljivati turističkim agencijama. Za vrijeme dočeka Nove godine policijske i vatrogasne službe biće u punoj pripravnosti. Ekipa vatrogasaca dežuraće na Trgu Krajine zbog izvođenja vatrometa. Policija će pojačati patrole u prazničnom periodu u svim dijelovima grada, kako bi doprinijela većoj bezbjednosti građana. Radnici Službe hitne pomoći radno će provesti predstojeće praznike, pa će građanima zajedno sa apotekom "1. maj" biti dostupni 24 časa.

Dom zdravlja

Za vrijeme novogodišnjih  i božićnih praznika kao i za Dan Republike, 9. januara, Dom zdravlja imaće izmijenjen način rada.

- Služba porodične medicine u Poliklinici i Platonovoj ulici radiće od sedam do 20 časova, stomatologija 24 časa u Službi hitne pomoći, Pedijatrijska ambulanta u Poliklinici od sedam do 14 časova, Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku 24 časa u Poliklinici i Službi hitne pomoći i Služba hitne pomoći radiće 24 časa - saopšteno je iz Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana