Banjaluka: Najviše prijava za nepropisno odlaganje otpada

Srna, foto: arhiva
Banjaluka: Najviše prijava za nepropisno odlaganje otpada

BANjALUKA - Građani Banjaluke su posredstvom aplikacije "Građanska patrola", kojom mogu da prijave komunalne probleme, u protekle dvije sedmice najviše prijavljivali nepropisno odlaganje otpada i zapuštene i neuređene površine obrasle travom i šibljem, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Prijavljena je nepokošena trava na tvrđavi Kastel i gradskom izletištu Trešnjik, te zapuštene parcele u ulicama Koste Jarića, Jovana Bijelića i Radovana Vulina.

U gradskom Odjeljenju za komunalne poslove navode da su izdati nalozi za košenje trave, a da će parcele biti uređene ukoliko su u vlasništvu grada.

"Ukoliko su parcele u privatnom vlasništvu, posredstvom nadležnih kontrolnih organa vlasnicima će biti naloženo da ih urede", dodaju iz resornog odjeljenja.

Prijavljena su i oštećenja na dječijim igralištima koja će biti sanirana u najkraćem roku.

Nepropisno odlaganje otpada građani su prijavili u ulicama Stepe Stepanovića, Lorkinoj, Branka Popovića i Voždovačkoj, dok je u Jevrejskoj ulici prijavljeno oštećenje klupa.

Odjeljenje za komunalne poslove izdalo je nalog da ovi nedostaci budu otklonjeni.

Informatička aplikacija "Građanska patrola" u funkciji je od 26. aprila 2018. godine, dostupna je potpuno besplatno u okviru platformi "Gugl plej" i "Ep stor", a sve prijave su anonimne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana