Banjaluka: Mjesečne karte za jedan pravac

Danijela Stokanić
Banjaluka: Mjesečne karte za jedan pravac

Banjaluka - Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju mjesečne karte prevoznika "Bočac turs" više ne mogu s njima da se voze u autobusima "Aldemo tursa" i "Žak tursa" i obrnuto u svim pravcima kao što je to ranije bio slučaj. Ubuduće će moći da ih koriste samo u autobusima ovih kooperantskih firmi na istovjetnim linijama.

Razlog za to je što su se ostali prevoznici, kod kojih je ovo pravilo stupilo na snagu prije više od godinu, žalili da im se na ovaj način nanosi šteta.

- Na ovaj korak smo se odlučili početkom marta, a sve kako ne bismo imali problema sa ostalim prevozničkim preduzećima. Putnici i dalje mogu da putuju sa našom mjesečnom kartom sa kooperantima u okviru iste grupe linija. Recimo, putnici iz Vrbanje koji imaju mjesečnu kartu "Bočac tursa" mogu se voziti i na "Žak tursovoj" liniji "8" i liniji "13 B" prevoznika "Aldemo tursa", ali je ne mogu koristiti za druge relacije - rekla je zamjenik direktora "Bočac tursa" Slobodanka Marčeta.

Kako su objasnili u preduzeću "Bočac turs" oni nisu obavezni da, po ugovoru koju su sklopili sa Gradskom upravom, priznaju mjesečne karte kooperanata preduzeća "Aldemo turs" i "Žak turs" iz drugih koridora.

Poručila je putnicima da se u ostalim slučajevima moraju opredijeliti sa kojim prevoznikom žele da putuju ili da kupe jedinstvenu mjesečnu kartu.

Banjalučanka Marija Stanić, koja linijom "3 B" svakodnevno putuje, tvrdi da je mjesečnom kartom kupljenom u "Bočac tursu" mogla da koristi sve autobuse na drugim linijama.

- Trebalo je prije neki dan da odem u Karanovac, ali mi nisu prihvatili mjesečnu kartu pa sam morala da platim jednokratnu. Ne znam zašto su nam zakomplikovali sadašnju situaciju, u kojoj moram da razmišljam u koji autobus mogu da uđem sa svojom mjesečnom kartom, a u koji ne - rekla je Stanićeva.

Dodala je da je samo prije nekoliko dana istu mjesečnu kartu mogla koristiti kod pomenuta tri prevoznika.

U preduzeću "Aldemo turs" juče se niko nije javljao na pozive "Glasa Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana