Banjaluka: Krov dobile 142 porodice

Sanja Amidžić
Banjaluka: Krov dobile 142 porodice

Banjaluka - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić i gradonačelnik Slobodan Gavranović u petak su u naselju Ada uručili ključeve stanova za 142 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Đokić je rekao da vrijednost radova na ovom objektu iznosi 4,9 miliona maraka te da je projekat realizovan u saradnji sa gradom koji je obezbijedio lokaciju, projekat, priključak na infrastrukturu, uređenje prostora oko objekta i tehnički prijem, za šta je izdvojeno oko 900.000 maraka.

- Ovo je najskromniji način kojim RS pokušava da pokaže svoj odnos poštovanja i vječne zahvalnosti porodicama čiji su se najmiliji žrtvovali ili dali dijelove svog tijela za slobodu i nastanak RS - kazao je Đokić. On je dodao da je u ovom naselju u toku izgradnja još 142 stana, čime više neće biti stambeno nezbrinutih na listi po Posebnom programu potpunog stambenog zbrinjavanja.

- Preostaje još dodjela nepovratnih novčanih sredstava za 51 korisnika i time se pomenuti program, koji je započet 2008. godine, završava na području grada, ali i širom RS - kazao je Đokić.

Gavranović je rekao da je stanove dobilo 106 porodica poginulih boraca i 36 porodica ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

- Na području grada više od 500 stanova stavljeno je na raspolaganje za stambeno zbrinjavanje boračke populacije - kazao je Gavranović. On je dodao da je grad do sada za stambeno zbrinjavanje ovih kategorija izdvojio više od 50 miliona KM.

Supruga poginulog borca Goranka Vlajnić rekla je da na rješavanje stambenog pitanja čeka 20 godina.

- Živim sa dvije kćerke kao podstanar dugi niz godina tako da ću u novi stan nastojati da uselim što prije - rekla je Vlajnićeva.

Otac poginulog borca Miloš Marić zahvalan je vlastima što su mu dodijelili stan.

- Materijalne stvari ne mogu da zamijene žrtvu koja je data, ali rat je takav - rekao je Marić.

Boračka organizacija

Predsjednik Boračke organizacije grada Goran Rogić čestitao je korisnicima stanova i poželio da i preostale boračke porodice, njih oko 160, riješe stambeno pitanje.

- U životu svakog čovjeka rješavanje stambenog pitanja je velika stvar, tako da je i dodjela ovih stanova velika za ljude koji su ga dobili - kazao je Rogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana