Banjaluka: Jednosmjerne ulice u Novoj varoši

Sanja Amidžić
Banjaluka: Jednosmjerne ulice u Novoj varoši

Banjaluka - U ulicama Tina Ujevića i Stevana Mokranjca u naselju Nova varoš danas je stupio na snagu jednosmjerni režim saobraćaja, čime je započeta realizacija prve faze novog načina odvijanja saobraćaja u jednom od centralnih gradskih naselja.

Iz Gradske uprave kažu da će uskoro početi i realizacija druge faze koja podrazumijeva regulisanje saobraćaja na dijelu između ulice Dragiše Vasića i Prvog krajiškog korpusa.

- Odjeljenje za komunalne i poslove saobraćaja uradilo je analizu uslova i načina odvijanja saobraćaja u ovom naselju na osnovu čega je i napravljen prijedlog novog režima saobraćaja u tom dijelu grada. Cilj izmjena je veća bezbjednost - rekli su u Gradskoj upravi.

Slično misli je predsjednik Udruženja za unapređenje i bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović ističući da će uspostavljanjem jednosmjernog saobraćaja u pomenutim ulicama biti znatno povećana bezbjednost pješaka, ali i ubrzan protok saobraćaja.

- Širina ovih ulica je 2,3 metra tako da one ne ispunjavaju ni minimalne uslove za dvosmjerni tok saobraćaja, zbog čega su izmjene bile neophodne - kazao je Jaćimović.

Dodao je da su na ovoj dionici bile česte gužve jer se vozila nisu mogla mimoilaziti.

Vozač Dragan Savanović, koga smo zatekli u Novoj varoši, rekao je da mu je poznato da će u ovom naselju doći do promjene smjera u pojedinim ulicama.

- U posljednjih nekoliko godina u ovom dijelu grada ogromne su gužve, tako da se nadam da će novi režim saobraćaja donijeti poboljšanje u saobraćaju - rekao je Savanović.

Parking mjesta

Prema regulacionom planu u naselju Nova varoš planirana je izgradnja bočnih parkinga u ulicama Stevana Mokranjca, Tina Ujevića i Ravnogorskoj te na staroj lokaciji barake MZ Nova varoš. Izgradnjom ovih parkinga bilo bi obezbijeđeno više od 280 mjesta za automobile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana