Banjaluka: Izdignuta ulica koči saobraćaj u ulicama Ranka Milićevića i Milana Radmana

Sanja Amidžić
Banjaluka: Izdignuta ulica koči saobraćaj u ulicama Ranka Milićevića i Milana Radmana

Banjaluka - Zbog različitog nivoa saobraćajnica na raskrsnici ulica Ranka Milićevića i Milana Radmana u naselju Nova varoš vozači već duže vrijeme imaju ogroman problem.

Kako kažu, ulica Ranka Milićevića je oko 20 centimetara viša od ulice Milana Radmana i prilikom skretanja vozilo mora da se penje na saobraćajnicu, što znatno usporava protok saobraćaja i oštećuje vozila.

- Ovim putem prođem nekoliko puta dnevno i grozno je, kako zbog gužvi koje su česte, tako zbog lošeg stanja saobraćajnice - rekao je vozač Slaviša Lekić.

On je dodao da se zbog loših puteva često dešavaju kvarovi na vozilima.

Predsjednik Udruženja za unapređenje i bezbjednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da su se zbog problema u vezi sa različitim nivoom ulica na pomenutoj lokaciji žalili brojni vozači, pješaci i privredni subjekti.

- Prema smjernicama za građenje puteva ovakva situacija na saobraćajnicama nije dozvoljena, jer kada je u pitanju četvorokraka raskrsnica, svi krakovi moraju da budu u istom nivou - objasnio je Jaćimović.

On je dodao da problem imaju i pješaci na lijevom trotoaru u ulici Milana Radmana jer pri prelasku preko saobraćajnice moraju čekati da prvo prođu vozila.

- Na ovoj dionici potrebno je uraditi male korekcije saobraćajnica, za šta ne trebaju velika novčana sredstva - kazao je Jaćimović i dodao da bi usklađivanjem nivoa pomenutih ulica bio znatno poboljšan protok vozila.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da su nadležni iz ovog odjeljenja izašli na teren i utvrdili da postoji navedeni problem.

- U narednom periodu pristupićemo izradi projektne dokumentacije za ove dvije ulice te dovođenju ovih saobraćajnica u propisano stanje - rekao je Novaković.

Primjedbe

Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja nedavno je predložilo novi jednosmjerni režim saobraćaja u naselju Nova varoš.

- Na ovakav režim saobraćaja, koji bi trebalo da počne iduće sedmice, u odjeljenje su do sada pristigle četiri primjedbe od čega su tri pozitivne, a jedna negativna - kazao je Zoran Novaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana