Banjaluka: Dragojevićeva ipak umjesto Đurice

Vesna Popović
Banjaluka: Dragojevićeva ipak umjesto Đurice

Banjaluka - Skupština grada juče je imenovala Ljubinku Dragojević za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti umjesto Radenka Đurice.

Iako je u proteklih nekoliko dana Milanko Malinović bio u prvom planu za pomenutu funkciju i praktično bio prvi izbor gradonačelnika Slobodana Gavranovića do samog početka zasjedanja Skupštine prednost je dobila dosadašnji stručni saradnik za nauku i obrazovanje.

Gavranović je obrazložio da je tokom Skupštine izmijenio odluku jer je od Socijalističke partije dobio prijedlog za imenovanje Dragojevićeve.

- Bilo je problema u komunikaciji i bez konkretnog  prijedloga SP-a, kojoj ovo mjesto prema koalicionom sporazumu pripada. Bio sam primoran nekoga da predložim Skupštini grada. Pošto je Milenko Malinović često mijenjao načelnika Radenka Đuricu u njegovom odsustvu on je bio logičan izbor - objasnio je Gavranović.

Skupština je razriješila dužnosti i dosadašnjeg načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenka Đuricu i direktora Gradske razvojne agencije (CIDEA) Nenada Račića koji su prešli u Komisiju za koncesije RS. Odbornici su usvojili odluku o raspisivanju konkursa za novog direktora CIDEA.

Gavranović nije želio da kaže koga će imenovati za v.d. direktora ove agencije ali kako, se nezvanično moglo čuti    rukovodilac odsjeka za razvoj u ovoj agenciji, Milenko Gemaljević je najbliži fotelji.

Nakon duže rasprave primjedbi odbornika opozicije  prihvaćen je i izvještaj o radu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2014/15. godinu, kao i program rada ove ustanove za 2015/16. godinu uz zaključak da će roditeljima ubuduće biti dozvoljen veći uvid u vezi sa procedurom upisa njihovih mališana u vrtiće.

Odgovarajući na primjedbe odbornika opozicije da se veliki broj djece dugo nalazi na listama čekanja dok se drugi nakon kratkog vremena upisuju v.d. direktora Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Nataša Radulović objasnila je da je jedan od razloga što su to želje roditelja.

- Oni žele da im djeca idu u vrtić gdje nema mjesta i ona ostaju na listi čekanja. Lakše bi nam bilo kada bi roditelji rekli da žele da smjestite djecu u bilo koji vrtić. Osim toga određene kategorije imaju prednost kao djeca iz višečlanih porodica, socijalnih slučajeva i slično - navela je Radulovićeva.

Dugovi

Slobodan Gavranović izjavio je da su dugovi korisnika poslovnih prostora u vlasništvu grada po osnovu PDV-a oko milion KM.

- Moramo redefinisati politiku dodjele prostora i ući u reviziju korisnika da vidimo ko ih koristi i koliki su dugovi - rekao je Gavranović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana