Banjaluka: Dobili nove prostorije za rad

Sanja Amidžić
Banjaluka: Dobili nove prostorije za rad

Banjaluka - Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS dobio je nove prostorije za rad u okviru Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida RS.

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović, koja je juče prisustvovala osveštanju ovog prostora, rekla je da je sa ovim savezom u proteklom periodu imala izuzetno dobru saradnju, te da joj je drago što je Vlada pomogla ovoj organizaciji da dobije svoje prostorije.

- Nismo riješili sve probleme koje smo planirali, ali postoji obostrano razumijevanje da to nije bilo ni moguće - kazala je Cvijanovićeva. Dodala je da su zajedničkim aktivnostima Vlade i Saveza opremili kancelarije, koje će u idućem periodu dodatno biti poboljšane.

- Ovu populaciju stanovništva nastojali smo da uključimo i u one aktivnosti koje se odnose na predstavljanje RS u inostranstvu, da se zna šta mi to radimo, kome pišemo i kakve stavove branimo - rekla je Cvijanovićeva i dodala da odgovorna politika mora da razumije šta su ratni vojni invalidi dali za Srpsku i da svoje institucionalno i ljudsko ponašanje tome i prilagodi.

Predsjednik Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS Dragomir Jančić je rekao da je Vlada sa Željkom Cvijanović na čelu dala znatan doprinos u izgradnji boljeg i kvalitetnijeg standarda ratnih vojnih invalida.

- U protekle dvije godine imali smo niz sastanaka na kojima smo razgovarali o mnogim projektima, a jedan od njih je upravo i useljenje u ovaj prostor, u koji smo sada smješteni - kazao je Jančić.

Predsjednik Predsjedništva Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS Dragan Vrhovac je kazao da će im ovaj prostor biti dodatna snaga, koja će ih pokrenuti da u idućem periodu još više rade i djeluju.

- Prethodnih godina boravili smo u iznajmljenim prostorima, koje smo plaćali, a sada imamo svoje, što nam je dodatni motiv za dalji rad - kazao je Vrhovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana