Banjaluka dobila novo šetalište uz Vrbas

GS
Banjaluka dobila novo šetalište uz Vrbas

BANjALUKA - Banjalučani će od danas moći da prošetaju novoizgrađenim šetalištem na potezu od "Alibabe" do Švedske plaže.

Naime, novo šetalište uz rijeku Vrbas se proteze u dužini od 1,2 kilometara.

Povodom otvaranja novog šetališta na Švedskoj plaži za sve građane  organizovana je takozvana “Tropska žurka”, na kojoj su mogli da uživaju u čarima Vrbasa i vožnji dajaka i kajaka.

Građani su ovom stazom šetali i dok su bili radovi, a mnogi od njih ističu da je Banjaluci potrebno još ovakvih šetališta.

Danas su u čarima Vrbasa uživali brojni Banjalučani, počevši od onih najmlađih koji nisu krili svoje zadovoljstvo što imaju ovakvo mjesto za uživanje.

Kako je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, više od pola vijeka nijedna plaža ali ni obala Vrbasa nije uređena, do dolaska ove gradske administracije na vlast.

 “Radi se o 1,2 kilometra prelijepo uređene obale Vrbasa, zaista jednog prelijepog i autentičnog šetališta. Rekao bih da je ono autentično i specifično jer nema nijednog drugog mjesta gdje šetajući možete dodirnuti rijeku”, kazao je Stanivuković, prenose Nezavisne.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana